Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütü PKK üyelerince açılan hendekleri kapatmak isteyen güvenlik güçlerine düzenlenen saldırıda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit düşen 24 yaşındaki Muhammed Onur Demir için Sivas Emniyet Müdürlüğünde tören düzenledi.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morgundan alınan Demir'in cenazesi, Diriliş Mahallesi'nde bulunan baba evine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından Demir'in Türk bayrağına sarılı naaşı, Sivas Emniyet Müdürlüğü bahçesine götürüldü. 

Sivas Valisi Alim Barut, törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin şanlı tarihi boyunca milletin bölünmez bütünlüğü, birlik ve beraberliğin devamı, şeref ve haysiyetini korumak için nice şehitler verdiğini ve vermeye devam ettiğini söyledi. 

Sivas Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ise bir vatan evladını daha kaybetmenin acısının yaşandığını belirtti.

Çalışkan, konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. 

Şehidin babası Sefer ve annesi Kiraz Demir, tören boyunca polisler tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. 

Bu arada şehidin annesi, babası, kardeşleri ve bazı yakınları polis şapkası giydi.

Sivas Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törenin ardından şehit Demir'in naaşı, Ulu Camisi'ne getirildi. 

İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan'ın öğle vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi araca konuldu. Bir grup, cenaze aracının ardından sloganlar atarak, yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Yukarı Tekke Mezarlığı'na kadar yürüdü. 

Şehit polis memuru Demir'in cenazesi, polis şehitliğine defnedildi.

Sivas Valisi Alim Barut, tabutunun üzerindeki Türk bayrağı ile şehidin fotoğrafını baba Sefer Demir'e verdi.

Cenaze törenine şehidin ailesinin yanı sıra TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Alim Barut, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, milletvekilleri, askeri yetkililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit polis memuru Sercan Alanya'da toprağa verildi

Mardin'in Midyat ilçesinde teröristlerin saldırısında şehit düşen 4 yıllık polis memuru Abdullah Ümit Sercan da Alanya ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Sercan'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Mardin'de yapılan törenin ardından, uçakla Antalya Gazipaşa Havalimanı'na getirildi. Şehidin naaşı burada konvoy eşliğinde alınarak, Alanya ilçesi Kerim Kaptanlar Sokak'taki Salur Apartmanı'na getirildi. Burada şehidin eşi Özay ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı dökerken, fenalık geçirenlere ilk yardım ekipleri müdahale etti. 

Cenaze, buradan yine konvoy eşliğinde Emine Özmüftüğlu Camisi'ne getirildi. Aşırı yoğunluk nedeniyle izdiham yaşandı.

Şehit Sercan, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığındaki Alanya Garnizon Şehitliğinde toprağa verildi.

Namazı kıldıran Antalya İl Müftüsü Osman Artan, burada yaptığı konuşmada, şehitlik mertebesinin İslam dininde çok önemli bir yerinin bulunduğunu hatırlatarak, "Çanakkale'de 250 bin şehit verdiysek bu duygu ve düşüncelerle verdik. Şehitlik makamı, böyle bir makamdır. Abdullah kardeşimize Allah'tan rahmet diliyoruz" diye konuştu. 

Cenaze törenine, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker, AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, Sena Nur Çelik, Gökçen Enç, Hüseyin Samani, Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, MHP Antalya Milletvekili Tarkan Akıllı, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazından önce vatandaşlar, "Kahrolsun PKK" şeklinde sloganlar attı.

Cenaze aracı önünde ve arkasına yürüyüşe geçen yaklaşık beş bin kişilik kalabalık, Kızlar Pınar Caddesi boyunca yürüdü. Yürüyüş boyunca "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan atan grup, zaman zaman da tekbir getirdi.