AA muhabirine konuşan katılımcılar, helal ürünlerin sadece Müslümanlar arasında değil, diğer kesimlerde giderek daha fazla tercih edildiğini belirtti.
Katılımcılar, fuarda yer alma amaçlarını helal ürün sektörünün gelişimine katkı yapmak ve yeni iş ortakları bulmak olarak açıkladı.

Çeçenistan Devlet Turizm Komitesi Başkan Yardımcısı Yusup Magomaev, ülkesinde İslami geleneklerin yaşatıldığını, bu nedenle Müslüman turistler için özgün bir bölge olduğunu savundu. 

Magomaev, "Ülkemizde tüm hizmetler helal kategorisindedir. Bizde Müslümanlar istedikleri lokantada gönül rahatlığıyl yemek yiyebilirler. Çünkü asla haram gıda ve içecek bulunmaz" dedi. 

Bir bayan giyim firmasının sanat yönetmeni Dilara Sadriyeva, İslami kadın giyim tarzının sıkıcı ve tek düze olduğu yönündeki söylentileri kırmak istediklerini ifade etti.

Asıl amacının Müslüman kadının asaletini göstermek olduğunu vurgulayan Sadriyeva,  Müslüman kadınların dünyaya güzellik ve saygınlık getirdiğini, onların güzel giyinmeyi başardığını anlattı.

Helal çocuk gıdası üreten bir firmanın temsilcisi olan Yekaterina Preina da son zamanlara kadar Rusya'da benzer ürünlerinin neredeyse bulunmadığını söyledi. 

Preina, "Biz işe önce Müslüman bölgelerden başladık. Şimdi diğer bölgelerden de talepler geliyor. Çünkü helal her şeyden önce kalite ve güvenliğin teminatıdır. Çocuk gıdası için bundan daha önemli ne olabilir ki" diye konuştu. 

AA'nın Global İletişim Ortağı olduğu 6. Uluslararası Moskova Helal Fuarı, Rusya'nın helal endüstrisindeki en önemli organizasyonu kabul ediliyor. Yerli ve yabancı 200'den fazla şirketin katıldığı fuar, 23 Mayıs'a kadar devam edecek.