ANKARA (AA) - Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, sporcuların kilo sorunu yaşadığını belirterek, organizasyonlara da bu şekilde geldikleri için tartı sıkıntısıyla karşılaştıklarını söyledi.

Güreşte olimpik kurul toplantısı, Musa Aydın başkanlığında federasyonda gerçekleştirildi.

2016 Rio Olimpiyatları için iki ayda bir düzenlenen toplantı sonrası AA muhabirine konuşan Aydın, herkesin katıldığı bir toplantı yaptıklarını ve her görüşü dinlediklerini belirtti.

Toplantıya, ilgili asbaşkanlar, teknik ekip, teknik kurul üyelerinin katıldığını belirten Aydın, "Genel bir değerlendirme toplantısı... İki ayda bir yapıyoruz. Neredeydik, nereye geldik, neler yapmamız lazım? Herkesin katılımı ile yapılan bir toplantı. Sporcuların kondisyon sorunları, psikolojik sorunları gibi herkesi ilgilendiren konuları toplantıda değerlendirdik. Hedefimiz olimpiyatlar. Ona dönük çalışma yapıyoruz." diye konuştu.

Herkesin güreş için düşüncelerini toplantıda açık bir şekilde ortaya koyduğunu anlatan Musa Aydın, şunları kaydetti:

"Güreş, sıklet sporu olduğu için en büyük problem kilo. Bugüne kadar sporcular beslenme uzmanı gözetiminde kilo düşmemiş. Eskiden olduğu gibi son gün gelmiş saunaya girmiş ve aç kalmış. O alışkanlıklar devam ediyor. Olimpiyatlar 4 yılda bir yapıldığı için son 1,5 yılda bunlarla ilgili uyum sorunu yaşıyoruz. Bazı çocuklar yüksek kilolarla müsabakalara geliyorlar. 'Neden çocuklar bu şekilde geliyor?' diye tartıştık. Bunları yok etmeye çalışıyoruz. Sporcu maçtan ziyade tartıyı düşünüyor. Tartıdan geçince şampiyon olmuş moduna giriyor."

Toplantıya Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya'nın yanı sıra Serbest Güreş Milli Takım Teknik Direktörü İbrahim Akgün, Grekoromen Güreş Milli Takım Teknik Direktörü Salih Bora, Kadın Güreş Milli Takım Teknik Direktörü İsmail Kosukoğlu, teknik kurul üyeleri ile diğer yetkililer katıldı.