Formula 1’de 2016 sezonunun 12. yarışı Almanya Grand Prix’i heyecanı bugün başladı. Toplamda 67 turdan oluşan 306.458 km’lik yarışta, Mercedes AMG Petronas takımı zaferle zirvedeki yerini korumak istiyor. Geçen sene çeşitli nedenlerle yapılamayan yarışın son galibi, 2014 yılında zirveye çıkan Nico Rosberg olmuştu. Rosberg, Hockenheim’da bir kez daha birincilik elde ederek pilotlar klasmanında liderliğe geri dönmek istiyor. Macaristan sonrasında bu sezon ilk kez pilotlar sıralamasında ilk basamağa yükselen Lewis Hamilton ise 2011’de olduğu gibi Almanya’da yeniden podyumun en üst basamağına çıkmak niyetinde.

Üst üste 3 yarış kazanan Hamilton, Almanya’ya gelirken topladığı 192 puanla pilotlar sıralamasında liderliği elinde tutuyor. Takım arkadaşı Rosberg ise 186 puanla ikinci sırada. Mercedes AMG Petronas, 378 puanla markalar sıralamasının zirvesinde yer alıyor.

Macaristan’da rahat bir yarış zaferine erişen Lewis Hamilton “Macaristan Grand Prix’ini bu şekilde kazanmak harika bir his. Zorlu dönemler yaşayıp zirveye tırmanabildiysem, bu iyi bir şey. Şimdi sırada Almanya var. Takımın Silverstone’dan sonra başka bir ev sahibi olduğu yarış. Yeniden Almanya’da olmak çok güzel. 2001’de Nürburgring’de kazanmıştım ama Hockenheim’de en son 2008 yılında zafere eriştim. Geçen zaman benim için çok uzundu. Buna karşın bu pistte ve ülkede güzel anılarım var. Bu pistte özellikle kariyerimin başında çokça yarıştım. Yaz arasından önce burada bir galibiyet elde etmek, bütün Mercedes AMG Petronas çalışanları ve ailesi için harika olacaktır. Son birkaç yarış benim için hep iyi sonuçlandı. Eğer bu formumu devam ettirebilirsem bu hafta sonu da istediğimi şekilde noktalanabilir” dedi.

Son olarak Avrupa Grand Prix’inde kazanan Nico Rosberg ise “Macaristan’da yarışı ilk virajda kaybetmek büyük bir hayal kırıklığıydı. Ama bütün bir hafta sonu ulaştığım hızdan memnunum. Bu da geleceğe olumlu bakmak için bana güven veriyor. Kısa sürede yeniden direksiyonun başına geçecek olmaktan mutluyum. Ayrıca bu benim ikinci ev sahibi olduğum yarış. Bundan birkaç hafta önce Hockenheim’da Mika Hakkinen’in şampiyonluğa ulaştığı araca binmek harikaydı. Bu bana gerçekten Almanya’da yarışmak için büyük bir şevk verdi. Piste girmek, beni eski günlerime, DTM’de yarıştığım anlara götürdü. 2014’teki galibiyetimi aklıma getirdi. Umarım bu başarıları, bütün taraftarlarımız ve Mercedes ailesi için yineleyebilirim. Bu yarıştan sonra takım için çok yararlı bir ara olacak. Bu ara öncesinde takımım ve taraftarlarımız için elimden geleni yapacağım ve onları hak ettikleri yarış sonucuyla yenilenmeye göndereceğim” diye konuştu.

 

Almanya Grand Prix’inin Türkiye saati ile ayrıntılı programı;

30 Temmuz 2016 Cumartesi;
* 12:00- 13:00       3. Antrenman Turu
* 15:00- 16:00        Sıralama Turları

31 Temmuz 2016 Pazar;
* 15:00         Almanya Grand Prix