Avrupa’nın otomotiv servis ve araç bakım ürünlerinde lider markası Liqui Moly, Bar Oto ile imzaladığı ulusal distribütörlük anlaşmasının ardından ilk kez sektörel bir fuarla Türkiye’deki faaliyetlerine yeni bir başlangıç yaptı. Motor ve dişli yağları, yağ ve yakıt katkıları ile araç bakım ürünlerinde Ar-Ge ve teknolojisiyle farklı bir konumda bulunan Liqui Moly, geniş ürün yelpazesi ve ülkemize ilk kez getirilen özel ekipmanlarıyla Automechanika İstanbul Fuarı’nda yer aldı. Dünyada 110 ülkede faaliyet gösteren Almanya merkezli Liqui Moly, geçtiğimiz yıl Türkiye’deki tüm operasyonları için Bar Oto ile tek yetkili ulusal distribütörlük anlaşması imzalamasının ardından tüm araç servis ve bakım ürünleriyle ülkemizde yeni bir yapılanma gerçekleştiriyor. 

Yeni Yapılanma ile Türkiye Pazarında Daha Güçlü
Liqui Moly Türkiye distribütörü Bar Oto’nun genel müdürü Bülent Dönmez, otomotiv sektörünün en yenilikçi markalarından biriyle işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek şunları söyledi: “Liqui Moly, satış sonrası adı verilen araç servis ve bakım ürünlerinde Avrupa’da lider konumda. Türkiye gibi otomotiv sektörünün en hareketli olduğu ülkelerden birinde yeni bir yapılanma arzusundaydılar. Bu işbirliği çerçevesinde kaliteli ürünlerin en doğru fiyatlarla Türkiye’deki tüketicilere ulaştırılması için hızla çalışıyoruz. Bölge bayiliklerimizin yanı sıra hızlı bakım ve servis noktalarımız da birbiri ardına hizmete giriyor. Liqui Moly ürünlerinin profesyoneller ve tüketiciler için kolaylıkla ulaşılabilir noktalarda yer almasını sağladık, bundan sonra gerçek kalite ve güvenilir çözümler için Liqui Moly markası kalıcı olarak ülkemizde olacak.”

Fuarda Liqui Moly Yenilikleri ve Teknolojisi
Bülent Dönmez, Liqui Moly ile imzaladıkları tek ulusal yetkili distribütörlük anlaşmasının ardından ilk kez bir sektörel fuarda yer aldıklarını ifade etti. Automechanika İstanbul Fuarı’nın profesyonellerle en doğru buluşma noktası olduğunu vurgulayarak yeni ürünlerinin yanı sıra özel bir ekipmanı da ilk kez bu fuarda sergilediklerini söyledi: “Otomotiv servis ve bakımı alanında en önemli ihtiyaçlardan biri otomatik şanzımanlara müdahale edebilecek yetkinliğe sahip uzman teknik elemanlar. Bu alanda gerçek anlamda servis verebilecek profesyonel sayısı çok az. Liqui Moly tarafından geliştirilen Geartronic ekipman ve bakım sistemiyle otomatik şanzımanların yıkanması ve onaylı yağ değişimi çok kolay hale geliyor. Otomotiv servislerinin bu ürüne büyük ilgi göstereceğine inanıyoruz.”

Bülent Dönmez, Liqui Moly markasıyla yağlar, servis – bakım, katkı ve araç bakım kategorilerinde yaklaşık 4 bin farklı ürün bulunduğuna dikkat çekti. Bu ürünlerin tamamının Liqui Moly teknolojisi ve Ar-Ge merkezinin çalışmalarıyla geliştirildiğini ifade eden Dönmez, Liqui Moly’nin bir fabrika ile yalnızca yağ, bir diğer fabrika ile de katkı ürünlerini ürettiğini söyledi: “Tüm Liqui Moly ürünleri yoğun bir Ar-Ge sürecinin sonunda pazara sunuluyor. Markanın mühendisleri geçmişten bugüne tüm teknolojileri inceleyip en doğru ürün için çalışıyorlar. Örneğin Ceratec adlı motor yağı katkı ürünü için 2. Dünya Savaşı sırasında uçak motorlarına yönelik olarak geliştirilen bir çözümden esinlenilmiş. Ceratec katkı ürünü metale yapışıp gerektiğinde motorun yağsız çalışmasını sağlayan son derece yenilikçi bir ürün.” Liqui Moly ürünleri, Bar Oto’nun yaygın satış ağıyla otomotiv servislerinde ve profesyoneller için toptancı marketlerinde yer alırken, basit bakımlar için sunulan tüketici ürünleri de süpermarketlerde bulunabiliyor.