Rteak Turizm sahibi Kadir Deniz Tosun, hem firmasını hem de turizm acentelerinin dünden bugüne değişimini Ekovitrin’e anlattı. Kutsal toprakların günümüzde her Müslüman tarafından ziyaret edilmesi gerektiğini belirten tosun, bu noktada seyahat acentelerini işaret etti.

Kadir Deniz Tosun, son zamanlarda özellikle dini turizme olan talebin her geçen yıl daha da arttığının altını çizerek “Ben vatandaşlarımıza bu talebi iyi değerlendirmelerini tavsiye ediyorum. Her Müslüman, imkanı çerçevesinde hac ve umre ziyaretlerini gerçekleştirmeli. Bunun yanında Osmanlı’nın kültür mirası olan birçok yer var. Buralar da mutlaka gezilip görülmeli” sözlerini kullandı.

Turizm sektörünün çeşitli kademelerinde hem personel, hem de işveren olarak görev yapmış olan Tosun, Rteak Turizmin kuruluş amacına da değindi. Firmasının bir aile şirketi olarak kurulduğunu ifade eden Tosun, “Yıllarca turizmin farklı dallarında faaliyet gösterdim. Sonra, halkımızın hem dini vecibelerini yerine getirmesini sağlayabilmek hem de Osmanlı kültür mirasımızı vatandaşlarımıza gösterebilmek için hac, umre ve yurtdışı kültür turlarını düzenleme fikrim oluştu. Şirketimizi de bu fikirle bir aile şirketi olarak kurduk” dedi.

Kadir Deniz Tosun, Türkiye’de turizm sektörünün geldiği noktayı da değerlendirdi. Turizm sektöründeki yatırımların arttığını, bunun da seyahat acentelerinde bir yenilik süreci başlattığını söyleyen Tosun, “Bugün, tüm dünya hizmet ticaretinin yaklaşık %30’unu turizm sektörü tek başına oluşturuyor. Bununla birlikte, ulusal ve uluslararası literatürde konuya ilişkin olarak yapılan teorik ve ampirik çalışmalardan, turizmin ekonomik büyüme üzerinde olumlu bir etkisi olduğu da anlaşılıyor. Buradan hareketle, bir turizm ülkesi olan Türkiye’de turizmin özellikle 1980 sonrası hızlı bir şekilde geliştiği ve uluslararası turizm sektöründe rekabetçi bir üstünlük elde edilmeye çalışıldığı söylenebilir. Bu bağlamda sektörün içinde bulunan seyahat acentelerinin gelir payı da artıyor” dedi.

Türkiye’nin 2023 hedeflerine de değinen Tosun “Türk ekonomisi her geçen gün büyüyor. Bu doğrultuda turizm sektöründeki yatırımlar da artıyor. 2023'te 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm hedefi var. Ben gerekli teşvikler ve yatırımlar devam ederse bu hedefe ulaşılabileceğini düşünüyorum” diye konuştu. 


http://rteaktur.com/