BOSNA HERSEK (AA) - Eyüp Belediyesinin organizasyonuyla Bosna Hersek'e giden öğrenciler, Srebrenitsa soykırımının 21. yılında hayatını kaybedenleri andı.

Eyüp'teki okullarda dereceye giren lise son sınıf öğrencileri, Srebrenitsa katliamında hayatını kaybedenler için düzenlenen programa katıldı. 

Daha sonra 5 günlük gezi kapsamında Bosna Hersek'teki tarihi alanları ziyaret eden öğrenciler, Mostar Köprüsü'nü de görme imkanı buldu.

Köprü önünde bir araya gelerek, "Eyüp Sultan Gençliği burada Bosna'nın yanında", "Unutmayacağız", "Sayın Cumhurbaşkanım, Gençlik İzinizde", "Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'a teşekkür ederiz" yazılı pankart açan öğrenciler, köprünün tarihiyle ilgili de bilgi aldı.

Öğrencilerle buluşan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da gençlerin Bosna Hersek'te bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Gençlere sahip çıkan bir belediye olduklarını aktaran Aydın, "Öğrenciler geziyle Osmanlı'nın kültürel mirasını tanıdı ve Srebrenitsa soykırımının izlerini yakından gördü. Önümüzdeki yıllarda da bu geziler devam edecek. Öğrencilerimiz, medeniyet ve gönül coğrafyalarımızı gezip görerek, ufuklarını ve vizyonlarını geliştirsinler. Gençler, geçmişleriyle övünüp geleceklerine daha emin baksınlar. Kendilerine güvenen Müslüman Türk genci olarak yaşamlarını devam ettirip geleceklerine sahip çıksınlar." dedi.

Aydın, Balkanlar'ın birçok ülkesinde Osmanlı eserlerinin ihya edildiğini vurguladı.

Bosna Hersek'teki köprü, han, hamam gibi birçok eserin restore edilerek kullanıma açıldığını belirten Aydın, "Hükümetimiz Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı aracılığıyla bunu yapıyor. Buradaki insanlar da çalışmaları görüyor. Böylece tarihsel bağlar da yeniden canlanıyor." diye konuştu.

Bu arada Mostar Köprüsü'nden atlayanları gören öğrenciler de heyecanlı dakikalar yaşadı.

Bosna Hersek'te bulunmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren öğrenciler, gezi sayesinde kültürel değerleri ve mirası yerinde görerek öğrendiklerini kaydetti.