İSTANBUL (AA) - Mezuniyet törenindeki konuşması sırasında öğrencilerin sırtını dönerek protesto ettikleri İstanbul Erkek Lisesi Müdürü Hikmet Konar’a, Eğitim-Bir-Sen üyesi bir grup öğretmen destek açıklaması yaptı.

Lisenin önüne gelen grup adına açıklamada bulunan Eğitim-Bir-Sen İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Rıfat Kavak, öğretmen ve eğitici kimlikleriyle İstanbul Erkek Lisesi’ni ziyaret ettiklerini dile getirdi.

Kavak, okulun mezuniyet töreninde yaşanan olayla ilgili İstanbul Erkek Lisesi Müdürü Hikmet Konar'ı desteklemek için buraya geldiklerini söyledi.

Çocukların, hocalarına neden sırtlarını döndüklerinin bile farkında olmadığını belirten Kavak, "Bizler eğitimciler olarak ideolojik bağlantıyla okullarımızı, çocuklarımızı şekillendiren birtakım grupların buralardan elini ayağını çekmesi için buradayız." dedi.

Kavak, "Yarın 500 puanla buradan mezun olan bu çocuklarımızın üniversitede bir yere geldiklerinde ülkesine, milletine ve anne babasına sırtını dönme kaygısı içinde olduğumuz için bizler buradayız." ifadelerini kullandı.

Anne babalara seslenen Kavak, çocuklarına sahip çıkmalarını istedi.

Yapılan açıklamanın ardından grup okuldan ayrıldı.