TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: "Halkın iradesi ve demokrasi dışında hiç bir iradeyi tanımıyorum. Darbe asla kabul edilemez. Seçilmiş meşru hükümetin yanındayım. Gün, demokrasiye sahip çıkma günüdür."

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmaya ilişkin, "Gücünü milletten almayan bir grubun kalkışması, meşru hükümeti alaşağı etme çabası sonuçsuz kalacaktır. Tüm vatandaşlarımızı bu kalkışmaya karşı demokrasinin ve milli iradenin yanında olmaya çağırıyoruz." dedi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) Twitter'daki kalkışmaya ilişkin paylaşımında ise, "Demokrasiye hiçbir müdahale kabul edilemez, tüm kesimler ve kurumlar olarak demokrasimize ve demokratik kurumlarımıza sahip çıkmalıyız." ifadeleri yer aldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet BÜYÜKEKŞİ: İradesine Sahip Çıkan Millet İhanete Teslim Olmadı. Türkiye’nin büyüklüğünü ve demokrasiye olan inancını kavrayamamış zihniyetler, halkın iradesini hiçe sayarak kendi halkına kurşun sıkacak ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombalayacak kadar ileri gitmiş ve hainliklerini sergilemiştir. Bugün Büyük Türk halkı, tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi birlik olduğunda özgürlüğüne dokunulamayacağını tüm dünyaya göstermiştir. 
Geçmiş olsun… 
Sadece milletimize değil… 
Umudunu demokrasiye, barış içinde bir arada yaşamaya, özgürlük içinde uygarca gelişerek refah ortamını yakalamaya, yani Türkiye’ye, ülkemize bağlamış tüm mazlum milletlere geçmiş olsun…
Ülkemizde artık hiçbir şey 15 Temmuz’dan öncesi gibi olmayacaktır…
Türkiye uzun yıllardır içinden geçmekte olduğu çağdaşlaşma sürecinde son derece önemli ve kritik bir ‘kırılma’ noktasını atlamayı başarmıştır…

TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı, askeri darbe girişiminin gerçekleştiği sıralarda darbeye karşı açıklama yapan ilk STK’lardan biri olduklarını belirterek yaptığı açıklamada, herkesten sağduyulu hareket etmesini istedi ve “Kaybedeceklerimiz çok fazla… İnsanlarımızı ve demokratik değerlerimizi korumalıyız. TBMM gibi halkın iradesinin sembolünün bombalanması kabul edilemez. Darbecilerin en ağır şekilde yargılanmasını istiyoruz.” dedi.