DENİZLİ (AA) - Hayvan haklarına dikkati çekmek için motosikletiyle Türkiye turuna çıkan Semih İğdigül, Denizli'ye ulaştı.
Emekli bankacı ve dizi oyuncusu 60 yaşındaki İğdigül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvan hakları için 4 ay önce Mersin Erdemli'den yola çıktığını ve tüm Türkiye'yi dolaşma kararı aldığını belirtti. 

Hayvan hakları için geliştirdiği proje kapsamında Bakü'ye bile gittiğini dile getiren Semih İğdigül, "Ben bir sokak köpeğiyim, sokak hayvanıyım, onların konuşan haliyim, onların dertlerini dile getirebiliyorum. 'Hayvan katliamlarına son' diyoruz, bir kap su, bir kap yemek istiyoruz. Aslında hayvan hakları değil can hakları, canlar için yoldayım" dedi. 

Gittiği yerlerde barınakları ziyaret ettiğini söyleyen İğdigül, "Ne yazık ki barınak diyorum, toplama kampı diyorum, ölüm kampı diyorum fakat birkaç yerin dışında bakımevi diyemiyorum. Hayvan barınaklarına, toplama kampı değil bakımevi demek istiyoruz fakat ne yazık ki durum öyle değil" diye konuştu.

Vatandaşlardan da barınakları ziyaret etmelerini isteyen İğdigül, şöyle devam etti:

"O canlar bizim sevgimize muhtaçlar, yalvarıyorlar 'Bizi al' diye. Onların sahiplenilmesini istiyorum. Belediyelerimiz, valiliklerimiz, kaymakamlıklarımız, müftülüklerimizle görüşüyoruz. Hayvanseverlerle, derneklerle görüşüyoruz. Bunun için 15 bin kilometre yol katettim. Uzun zamandır evime gitmiyorum, canlar için gitmiyorum."

- Yaz kış demeden Türkiye'yi dolaşıyor

Motosikletiyle kışın dahi yollarda olduğunu söyleyen İğdigül, "Bu hayvanları sanal dünyada kurtarmaya çalışmakla olmuyor, yerinde görülmesi, mücadele edilmesi gerekiyor. Taşlı mıcırlı barınak yollarında üç kez motosikletten düştüm" dedi.

Hayvan hakları konusunda güzel çalışmalar da yapıldığına işaret eden İğdigül, şunları kaydetti:

"Denizli'de barınak yok, bakımevi de yok. Burada hayvanlar için çok güzel bir doğal yaşam alanı var. Hayvanlar, burada doğal yaşam alanlarında serbest, canlarımız serbest. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri onlara yardım ediyorlar, mamalarını veriyorlar, bakımlarını yapıyorlar. Böyle duyarlı hayvanseverlerin olması bizleri mutlu ediyor."