KUALA LUMPUR (AA) - Filipinler'in orta kesimlerinde hafta sonundan beri etkili olan Melor Tayfunu nedeniyle üç kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yetkililer, Manila'nın güneyindeki Visayas bölgesinde bir kişinin hipotermi nedeniyle öldüğünü, sele kapılan iki kişinin de boğulduğunu kaydetti.

Filipinler Haber Ajansı, hızı saatte 185 kilometreyi bulan tayfun yüzünden deniz ve hava ulaşımının aksadığını, bazı bölgelere elektrik verilemediğini, ağaçların devrildiğini, evlerin çatılarının uçtuğunu ve bazı yolların trafiğe kapandığını duyurdu.

 

Tayfundan en çok Kuzey Samar bölgesinin etkilendiği ifade edildi. 

Ulusal Afet Risk Azaltma ve Yönetimi Kurulu, dün yaptığı açıklamada, Sorsogon ve Albay başta olmak üzere bazı kentlerde yaklaşık 750 bin kişinin tahliye edildiğini belirtmişti.

Bölge halkına, şiddetli yağış, sel ve heyelan tehlikesi uyarısı yapılmış, balıkçı ve denizcilere de şiddetli rüzgar ve dev dalgalar konusunda dikkatli olmaları çağrısında bulunulmuştu. 

Her yıl 20 civarında tayfun ve fırtınanın vurduğu Filipinler'de, 2013 yılında etkili olan Haiyan Tayfunu 6 binden fazla kişinin ölümüne, 4 milyon kişinin evsiz kalmasına neden olmuştu.