Orka Holding, Türkiye'nin İsrail ile anlaşması sonrası Filistin’de, ardından Rusya ile ilişkilerin normalleşme sürecine girmesiyle Sibirya’da birer D’S Damat mağazası açtı. Perakende devi, Mısır’da ve Irak’ta da toplam dört mağaza açmayı planlıyor.  Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, “Hükümetimizin sergilediği yapıcı dış politika ile Rusya, İsrail gibi ülkelerle yeniden canlanan ilişkiler, ticarete de olumlu yansıdı. Filistin’de açtığımız mağaza, ortalama günlük mağaza cirosunun üç katı büyüklüğe ulaştı. Son iki haftada Rusya’da perakende satışlarımız da yüzde 30 arttı” dedi. 

Damat, Tween ve D’S Damat markaları ile moda perakendesinin lider şirketi Orka Holding, Türkiye’nin dış politikada İsrail, Rusya gibi ülkelerle ilişkilerinin yeniden canlanmasıyla rafa kaldırdığı projelerini birer birer hayata geçirmeye başladı. Orka Holding, komşu ülkelerle yaşanan olumlu atmosferin etkisiyle bir yandan Orta Doğu bölgesinden çok sayıda işbirliği teklifi alırken, diğer yandan arka arkaya mağazalar açmaya başladı. Türkiye-İsrail arasındaki anlaşma sonrası ilk olarak Filistin’in Nablus kentinde D’S Damat mağazası açan perakende devi, Rusya ile ilişkilerin normalleşme sürecine girmesiyle de Sibirya’da D’S Damat mağazası açılışı gerçekleştirdi. Orka Holding, çok yakında Mısır’da iki, Irak’ın Dohuk ve Süleymaniye kentlerinde de birer mağaza açmayı planlıyor. Erkek giyimde kaliteyi ve lüksü satın alınabilir fiyatlarla sunan holding, yılsonunda 60 ülkede toplam 100 mağazaya ulaşmayı hedefliyor. 

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, “Hükümetimizin sergilediği yapıcı dış politikalar sayesinde özellikle Rusya, İsrail gibi bölge ülkeleriyle yeniden başlayan ikili ilişkiler, ticari ilişkilerimize de olumlu yansıdı. Ertelenen tüm projelerimiz, komşu ülkelerle olumlu gelişmelerin etkisiyle önem kazandı. Rusya, Filistin, İsrail, Mısır, Suriye ve Irak’ta rafa kaldırılan projeleri birer ikişer hayata geçirmeye başladık” dedi.

Filistin’de açılan mağaza, günlük ciroyu üçe katladı 
Türkiye’nin İsrail ile anlaşmasının ardından Filistin’de aktif rol almaya başladıklarını dile getiren Orakçıoğlu, “İki gün önce Nablus kentinin en işlek caddelerinden birinde D’S Damat mağazasının açılışını gerçekleştirdik. Satış alanı 280 metrekare olan mağazamız, beklentimizin üzerine çıktı. Bölge insanından muazzam ilgi görüyoruz. Günlük cirolar, normal mağaza cirosunun üç katı büyüklüğüne ulaştı. Nablus’un ardından Ramallah’ta D’S Damat ve Gazze’de outlet mağazası açacağız. İsrail’in Tel Aviv kentinde de yakında bir mağazamız olacak” dedi. 

Rusya’da normalleşme süreciyle satışlar yüzde 30 arttı
Geçen yıl giriş yaptığı Rusya’da büyük ilgi gören, D’S Damat markasıyla ünlü futbol kulübü Spartak Moskova’ya giyim sponsoru olarak bilinirliğini daha da artıran Orka Holding, Rusya’da halen yedi tanesi kendi operasyonu olmak üzere 15 mağazaya sahip bulunuyor. Rusya ile ilişkilerde normalleşme sürecinin başlamasıyla bayilik talebinde bulunanların akınına uğradıklarını dile getiren Orakçıoğlu, D’S Damat markaları ile Rusya’da yeni mağazalar açmayı sürdüreceklerini söyledi. Orakçıoğlu, “Rusya’da hem ekonomi toparlanıyor hem de Türkiye ile olan ilişkilerde düzelme yaşanıyor. Bu noktaya gelmek, biz sanayiciler için çok sevindirici. Perakendeye de yansıyan gelişmelerin etkisiyle son 15 günde satışlar yüzde 30 arttı. Son dönemdeki olumlu havanın etkisiyle bölgedeki ilk mağaza açılışımızı Sibirya’da gerçekleştirdik. Yılsonuna kadar Moskova’da beş tane D’S Damat mağazası daha açacağız” dedi.

Irak, Mısır ve Suriye’de mağazalar açılacak
Orakçıoğlu, Orta Doğu’da yakın dönemde açılacak mağazalara ilişkin olarak şu değerlendirmede bulundu: “Mısır’da yılsonuna kadar iki mağaza daha açacağız. Irak’ın Erbil kentinde iki mağazamız mevcut. Dohuk ve Süleymaniye’de de bir ay içinde birer mağaza açacağız. Suriye’de dört yıl aradan sonra bayilerimiz ürün almak için sipariş vermeye başladı. Türkiye’nin ılımlı dış politikasının da etkisiyle önümüzdeki kilitli kapıların açıldığını hissediyoruz. Yılsonunda 60 ülkede toplam 100 mağazamız olmasını hedefliyoruz.”