ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'de, silah göstererek soygun girişiminde bulunanlara direnen büfe sahibi Nur Yılmaz, olay anında ne yaptığının farkında olmadığını belirterek, "Korkmadım ama Allah da korkutmasın. Aynı şekilde devam edecek. Ben mekanımın başında duracağım" dedi.
Yılmaz, iş yerindeki soygun girişimini gazetecilere anlatarak, olayın yaşandığı saatte büfede yalnız olduğunu söyledi.

Bu sırada içeriye giren 2 kişiyi müşteri olarak düşündüğünü belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

"Arka tarafa geçtiler, daha sonra tekrar yanıma geldiklerinde çocuk silahını çekip bana sesimi çıkartmamamı ve 300 lira para vermemi söyledi. O anki ben de kendi deliliğimi anlayamıyorum. Halen daha ben de şoktayım. Çocuğun üzerine saldırıyorum ve kaçıyorlar. O an korkmadım. Bir şoka mı girdim, bir şey mi oldu, deli korkusu mu hiçbir fikrim yok." 

Yılmaz, nasıl davrandığının kendisinin de farkında olmadığını dile getirerek, şunları kaydetti: 

"Daha sonra karakola ifadeye gittiğimde nasıl yaptım ben bunları diye şoka girdim. İlk girdiğinde elinde silah yoktu, daha sora gelip bana doğrulttu. Silahını çekti çıkarttı belinden ya da cebinden bana doğrulttu. 300 lira vermemi söyleyince 'Sen ne diyorsun manyak mısın?' dedim. 'Vermiyorum' deyip üzerine saldırdım adamın. Yüzünü tırmalamışım ama farkında değilim. Korkmadım ama Allah da korkutmasın. Aynı şekilde devam edecek. Ben mekanımın başında duracağım."

Sonrasındaki gelişmeleri müşterilerinden dinlediğini anlatan Yılmaz, "O sırada bu kişileri dışarı çıkartmak mı istedim, yoksa ben çıkıp bağırmak mı istedim hiçbir fikrim yok. Orada biz bir mücadele etmişiz ama hiç hatırlamıyorum" dedi.

Öte yandan, olayın ardından gözaltına alınan A.A. ve M.M.G. emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

Cevatpaşa Mahallesi'ndeki bir büfeye giren yüzleri atkıyla kapalı iki kişi, dün gece tabanca göstererek iş yeri sahibi Nur Yılmaz'dan 300 lira istemiş, Yılmaz'ın parayı vermeyip, üzerine yürümesi üzerine paniğe kapılan zanlılar kaçarken ellerindeki tabancaları ateşlemişti. Tabancadan çıkan kurşunlar çevredeki bir evin camına isabet etmiş, zanlılar kısa sürede gözaltına alınmıştı. Olay anı, iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedilmişti.