ANKARA (AA) - Ankara'da bir gecede 3 market soyan ve bir eczane ile bir başka markette gasp yapan 4 zanlı yakalandı.
Keçiören ilçesinde 8 Aralık'ta 3 markete pompalı tüfekle giren kar maskeli ve eldivenli zanlılar, kasadaki paraları alarak kaçtı.

Bunun üzerine çalışma başlatan polis ekipleri, zanlıların çalıntı bir otomobil kullandıklarını belirledi. Ekipler, eldiven kullanan zanlıların kat kat giyindiklerini, gaspların ardından giysileri teker teker çıkararak tanınmamaya çalıştıklarını tespit etti.

Polis ekiplerinin çalışmaları sürerken şüpheliler, 14 Aralık'ta Yenimahalle'de camını taşla kırarak girdikleri nöbetçi eczanenin çalışanlarının karşı koyması üzerine, bir şey alamadan uzaklaştı. Bu olaydan 5 gün sonra, 19 Aralık'ta da bir markette daha gasp gerçekleştirildi.

Yaşanan olayların şüphelilerinin aynı kişiler olduğunu belirleyen Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliğince, zanlıların bulunması için özel ekip oluşturuldu.

Özel ekip, gaspların yaşandığı bölgelerde yaklaşık 250 iş yeri ve güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi.

Zanlıların girdikleri sokak ve kaldıkları binaların tespit edilmesinin ardından Aziz Y. (25), Oğulcan A. (21), Gökhan T. (19) ve Haydar D. (20) gözaltına alındı.

Hırsızlık ve uyuşturucudan suç kaydı bulunan zanlılar, evlerine yapılan operasyonla yakalandı.

Şüphelilerle suçta kullanılan 2 pompalı tüfek, otomobil çalmak için kullandıkları malzemeler de ele geçirildi.

Elde edilen delillerin fazlalığı nedeniyle gerçekleştirdikleri olayları itiraf eden ve pişman olduklarını belirten 4 zanlı, adliyeye sevk edildi.

Kişi başı 150 liralık uyuşturucu almak için gaspları gerçekleştirdikleri öğrenilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.