KONYA (AA) - Genç Memur-Sen üyeleri, Konya, Afyonkarahisar ve Karaman'da, Suriye'de Bayırbucak bölgesindeki Türkmenlere yönelik saldırıları protesto etti.
Kayalıpark'ta toplanan grup, Türk ve Türkmen bayrakları ile saldırıları kınadı.

Genç Memur-Sen Konya İl Başkan Vekili Hakan Aydoğmuş, Suriye'nin kuzeyindeki Türkmen köylerine yönelik uygulanan harekatın biran önce durdurulması gerektiğini belirtti.

Memur-Sen olarak, insani ve vicdani sorumluluğun yerine getirilmesi için bu tepkileri gösterdiklerini ifade eden Aydoğmuş, "Bugün mazluma sahip çıkma günüdür. Bugün Esed'e, Putin'e, DAEŞ'e, İran'a, zulme ortak olan bütün zalimlere, canilere ve vahşilere karşı olduğumuzu haykırma günüdür" dedi.

Aydoğmuş, uluslararası toplumu, Putin, Esed, DAEŞ, İsrail ve İran'ın ortaklaşa sergilediği katliama karşı tepki göstermeye davet ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin gençleri olarak bu katliamlara, ortaklarına Esed'e ve Rusya'ya sessiz kalmayacağız. Buradan sesleniyoruz. Zalim Rusya, piyonun Esed'i, katil Esed'i de alıp bölgeden defol. Ölüm kusan alçaklarını kan akıtan askerlerini de al, bölgeden defol. Ey Putin, cani arkadaşın vahşet ortağın Esed'i Kremlin'de misafir edebilirsin ama İslam topraklarından defol. Ey Putin bölgeden kanlı ellerini çek."

- Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da da PTT Şubesi önünde toplanan Genç Memur-Sen Afyonkarahisar üyeleri, Suriye'de Bayırbucak bölgesindeki Türkmenlere yönelik saldırıları protesto etti.

Genç Memur-Sen Afyonkarahisar İl Başkanı Serkan Şen, Hatay'ın güneyindeki Bayırbucak Türkmenleri'nin katliam tehdidiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Rus uçaklarının ağır bombardımanı ve İran'ın da desteğiyle Türkmendağı'nda ilerleyen Suriye ordusunun Bayırbucak Türkmenlerini yok etmeye yönelik saldırı düzenlediğini dile getiren Şen, "Buradan tüm siyasi partileri, STK’ları, sendikaları, esnaf odalarını, medya kuruluşlarını ve 78 milyon milletimizi ağır bombardıman altında olan Türkmenlerin sesi olmaya çağırıyoruz" ifadelerini kulandı.

Gruptakiler, "Bayırbucak Türkmenleri sahipsiz değildir", "Zalim Rusya, Suriye’den defol", "Yaşasın çocuklar, kahrolsun zalimler" ve "Suriye’ye özgürlük, direnişle gelecek" sloganları atarak, Türkmenlere yönelik saldırıları protesto etti.

- Karaman

Karaman'da ise Atatürk Parkı'nda toplanan Genç Memur-Sen üyeleri, Türkmenlere yönelik saldırıları kınadı.

Genç Memur-Sen Karaman İl Başkanı Cihat Pınarcı, burada yaptığı açıklamada, Genç Memur-Sen olarak Bayırbucak Türkmenlerine yapılan saldırılara sesiz kalmayacaklarını aktardı.

İnsanlığı, her türlü katliama karşı birlikte hareket etmeye, kan ve gözyaşına el birliğiyle son vermeye davet ettiklerini dile getiren Pınarcı, "Ben, sen, o değil biz olursak Esed gider, vahşet biter. Siyah, beyaz, san ırk diye ayırmaz, insanlık noktasında buluşursak DAEŞ tükenir, barış ve huzur ümidi filizlenir. Şii, Sünni, Süryani, Nasrani, Alevi diye kamplara ayrılmaz, dindarlık noktasında buluşursak, Ortadoğu’da insanlar petrolden daha değerli hale gelir. Sömürü biter, emperyalist şebeke bölgeyi terk eder" diye konuştu.

Okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan duanın ardından, grup olaysız şekilde dağıldı.