İSTANBUL (AA) - Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Okan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde kurulan Okan Finans Lab ile İşletme Strateji Lab'in açılışını yaptı.

Üniversitenin Tuzla Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen finans laboratuvarı açılış töreninde konuşan Şimşek, yenilikçi bir uygulamaya şahit olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, projenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Arama motorlarında bilginin fazlasıyla mevcut olduğunu dile getiren Şimşek, "Aslında öğrenmeyi öğretebilmek esas olmalıdır. Dolayısıyla bilgi çok, önemli olan araştırma, analiz yapmayı öğrenmek, o yeteneklerin gelişmesi. Ama tabii pratik olarak belirli yetenekler gerekiyor" dedi.

Şimşek, bu tür projelerin, programalrın çok faydalı olabileceğini ve gerçek hayatın bir boyutunun görülebildiğini söyledi.

Siyasal bilimler fakültesinden mezun olduktan sonra devlet bursuyla yurt dışına eğitim almaya gittiğini anımsatan Şimşek, 1990'lı yılların başında İngiltere'ye gittiğinde ilk defa orada bilgisayara aşina olduğunu bildirdi.

Şimşek, o dönemden bu zamana çok şeyler değiştiğini, Türkiye'deki üniversitelerin artık dünyada ile eşzamanlı olarak bütün teknolojileri, çalışma ortamını oluşturabildiğini anlattı.



- Kurdele kesildi, gong çalındı



Konuşma sonrası Şimşek ile beraberindeki heyet Okan Finans Lab'in açılışının gerçekleştirdi. Finans laboratuvarı için ayrıca simgesel gong töreni de gerçekleştirildi. 

Açılıştan sonra Bakan Şimşek, laboratuvarı gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Şimşek'e Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan ve İş Yatırım yöneticileri eşlik etti.

Bakan Şimşek, açılıştan sonra finansal piyasalardaki gelişmeler ve İstanbul Finans Merkezi'nin geleceğine ilişkin vereceği konferansa katılmak üzere yerleşkedeki başka bir binaya geçti. Aradaki uzak mesafeye ve hafif yağmurlu havaya rağmen yürümeyi tercih eden Şimşek, bu esnada öğrencilerle selfie çektirdi.



- Finans Lab, uygulamalı ders yapma imkanı sunacak



Faaliyete başlayan Finans Lab ile Trade Master yatırım simülasyon programlarını ve güncel finansal verileri öğrencilerin kullanımına sokmanın yanı sıra onlara portföy yönetimi, yatırım, risk yönetimi, finansal araçlar konularında uygulamalı ders yapma imkanı da sunulacak.