P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, “ Gebze’de açtığımız bu merkez, Türk tüketicilere daha iyi hizmet vermemizi sağlayacak pek çok inovatifçalışmayı gerçekleştirecek” dedi.

Türkiye’de 31 yıldır faaliyet gösteren ve hem ürünleri hem de gerçekleştirdiği projelerle Türk tüketicilerin yaşamlarını iyileştiren dünyanın ve Türkiye’nin en büyük temizlik ve kişisel bakım ürünleri şirketlerinden Procter&Gamble (P&G), Gebze’de yeni bir Ar-Ge merkezi kurdu. Gebze Geliştirme Merkezi adı verilen Ar-Ge merkezi; Avrupa’nın en yeni Ar-Ge merkezi olarak tanımlanıyor. Merkezde, kumaş, bebek, ev ve kadın sağlığı ürünlerine yönelik çalışmalar gerçekleştirilecek.Konuyla ilgili açıklama yapan P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, P&G olarak, Türkiye’de satılan ürünlerin yüzde 60’ını Gebze’de ürettiklerini hatırlattı. “ Gebze Geliştirme Merkezi’nde 3 ana odağımız olacak. Bunlar, tüketici verileri ile ürün geliştirme, Endüstri 4.0 ile süreç gelişimi ve açık inovasyon ile tedarik zincirindeki paydaşlarla üretim lokalizasyonu” diye konuşan Turnaoğlu, bu ana odakların, merkezi, benzer Ar-Ge merkezlerinden ayıran en önemli özelliklerden biri olduğunu vurguladı.

Ar-Ge’ye dev bütçe

Turnaoğlu, P&G olarak global anlamda Ar-Ge’ye yılda 1.9 milyar dolardan fazla kaynak ayırdıklarına dikkat çekti. Tüketicilerin ihtiyaçlarına yanıt verebilmek için dünya çapında tüm kategorilerde 40 bin aktif patente sahip olduklarını açıklayan Turnaoğlu, “P&G olarak tüketici verilerini değerli hale getiriyor ve tüketici odaklı bir şirket olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İş modelimizin merkezinde inovasyon var. Her yıl 20 bin araştırmada 5 milyondan fazla insanı dinliyor ve ihtiyaçları belirliyoruz” dedi.

“Türkiye P&G Avrupa için en önemli büyüme pazarlarından biri”

Tankut Turnaoğlu, yeni açılan merkezde tamamı yerli mühendis ve teknik elemanlardan oluşan 23 kişinin çalıştığını söyledi. “Türkiye’nin genç yetenekli ve iyi eğitimli işgücüne güveniyoruz” diye konuşan Turnaoğlu, Ar-Ge Merkezi’nin doktora derecesine sahip pek çok yeni yetenek için de bir cazibe merkezi haline geleceğini ifade etti. Turnaoğlu, Türkiye’nin barındırdığı potansiyel ile P&G Avrupa için en önemli büyüme pazarlarından biri olduğuna da dikkat çekti. “Türkiye’de 31 yıldır insanların yaşamlarını iyileştirmek için yatırım yapıyoruz ve buna devam edeceğiz. Yerel tüketimin yüzde 60’ını karşılıyoruz ve kapasitemizin yüzde 20’sini ihraç ediyoruz” diye konuşan Turnaoğlu, kurulan Ar-Ge merkezi ile kısa süre içinde Türkiye’nin bölgedeki rolünün daha da sağlamlaşacağını sözlerine ekledi.