ANKARA (AA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunca (TKDK), Manisa İl Koordinatörlüğünde, "Usulsüz kredi kullandırılması" iddiaları üzerine başlatılan aramanın, "Münferit olarak Manisa eski İl Koordinatörü ve birkaç personelin kamuoyunda paralel yapı olarak bilinen örgüte mensup olmasına ilişkin" olduğu bildirildi.

TKDK'dan, bugün bazı medya organlarında yer alan Manisa İl Koordinatörlüğünde "Usulsüz kredi kullandırılması" başlıklı habere ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Kurumun, Avrupa Komisyonunun akredite ettiği, iş ve işlemleri AB adına ve AB standartlarında yürüttüğü belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"TKDK'nın bütün iş ve süreçleri Avrupa Komisyonu ve Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından düzenli olarak denetlenmektedir. Gerçekleştirilen operasyon; münferit olarak Manisa eski İl Koordinatörü ve birkaç personelin kamuoyunda paralel yapı olarak bilinen örgüte mensup olmasına ilişkindir. Yürütülen soruşturmanın kurumumuzun hibe kullandırılmasına yönelik sistemi ile hiçbir ilgisi yoktur. Konu, devletin ilgili organlarıyla birlikte takip edilmektedir."