FRANKFURT (AA) - Uluslararası Kongre Turizmi Fuarı IMEX, Almanya'nın Frankfurt kentinde kapılarını açtı.

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen fuara Türkiye 400 metrekarelik bir alanda katılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Frankfurt Başkonsolosluğu Kültür ve Turizm Ataşeliği ile İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu tarafından organize edilen Türkiye standında 30 firma bulunuyor.

Fuarda Türkiye'yi kongre ve toplantı turizmi konularında Türk Hava Yolları (THY), İstanbul, Antalya, İzmir ve Ankara kongre büroları temsil ediyor. Bürolar, fuarda Türkiye'nin kongreler için sunulan imkan ve destinasyonlarını uluslararası ziyaretçilere sunuyor. 

Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik, Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosluğu Kültür ve Turizm Ataşesi Osman Şahin ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Kuzey ve Orta Avrupa Daire Başkanı Hakan Çeşme Türkiye standını ziyaret ederek katılımcılarla görüştü. 

Ziyaret sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Başkonsolos Çelik, Türk stantlarını çok beğendiğini ve son dönemde yaşanan bazı olumsuzluklara rağmen turizm konusunda umutlu olduklarını söyledi.

Kültür ve Turizm Ataşesi Şahin ise fuarda Türkiye’nin yanı sıra Antalya’da düzenlenecek EXPO fuarının da tanıtımını yaptıklarını ifade etti. 

Fuarın alıcılarla satıcıları buluşturması açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Şahin, "Kongre turizmiyle ilgili düşüşler var. Bunu artırmakla ilgili tüm katılımcılar burada Türkiye’yi tanıtıyor." dedi.

IMEX Fuarı, 21 Nisan’a kadar kapılarını profesyonel ziyaretçilere açık tutacak. Üç gün boyunca Türkiye standında lokum, baklava, simit, Türk kahvesi ve Türk çayı yabancı konuklara ikram edilecek.

Ayrıca, fuarın ikinci gününde  saat 17.00'de başlayacak resepsiyon kapsamında keman sanatçısı Gül Giselle Tavilson ziyaretçilere canlı müzik performansı sunacak. 

Online randevu sisteminin bulunduğu fuarda bire bir görüşmeler yapılacak. Türkiye standına grup sunumları için gelecek davetlilere Türkiye’nin kongre olanaklarını tanıtan bir sunum da yapılacak.