İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) için geliştirdiği teknoloji danışmanlık hizmeti GarantiTeknosor'u hizmete sundu.

Banka açıklamasına göre, GarantiTeknosor adı verilen teknoloji danışmanlık hizmetiyle, KOBİ'lere teknik ve teknolojik konularda destek veriliyor.

Banka müşterisi olan veya olmayan tüm KOBİ'ler, GarantiTeknosor'dan, sık kullandıkları bilgisayar, yazıcı, cep telefonu, tablet gibi elektronik cihazlarla ilgili teknik destek alabiliyor. GarantiTeknosor hizmetinden yararlanmak isteyen KOBİ'ler, www.garanti.com.tr adresinde yer alan formu doldurarak başvuruda bulunabiliyor.

Formu dolduran KOBİ'ler, kendilerinin belirlediği gün ve saatte uzman teknik ekip tarafından aranıyor. Yaşadıkları teknolojik soruna, uzaktan erişim veya sözlü anlatım yoluyla çözüm sunuluyor. Hizmet kapsamında ilk arama ve sorun çözümü için ücret alınmazken, sonraki aramalarda, önceden bilgi verilmek koşuluyla ücret talep ediliyor. Garanti müşterileri, Teknosor hizmetinden indirimli faydalanabiliyor.

 

- "İş yaşamında verimliliğin anahtarı, teknolojiyi doğru kullanmaktan geçiyor"

 

GarantiTeknosor hizmetiyle ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, "Garanti Bankası olarak KOBİ'lerin yalnızca finansman ihtiyacını karşılamakla kalmıyor, sahada onları dinleyerek ihtiyaçlarına özel birçok ürün ve hizmet geliştiriyoruz. Günümüzde teknoloji, iş ve özel hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Özellikle iş yaşamında verimliliğin anahtarı, teknolojiyi doğru kullanmaktan geçiyor. Ancak çoğu zaman, bilgisayar, yazıcı, cep telefonu, tablet gibi günlük yaşamda sıklıkla kullandığımız elektronik cihazların özelliklerine tam anlamıyla hâkim olamıyoruz" ifadelerini kullandı.

Teknolojik alet sahiplerinin bazen cihazlarıyla ilgili küçük sorunları kendi çabalarıyla aşamadığını anımsatan Karadere, şöyle devam etti:

"Cihazlarla ilgili küçük sorunlara, kendi çabamızla çözüm bulmakta zorlanıyoruz. Bu düşünceden yola çıkarak, KOBİ'lerin karşılaştığı anlık teknolojik sorunları gidermek, bu yolla iş yaşamlarına değer katmak amacıyla, GarantiTeknosor hizmetinin başlatılmasına aracılık ettik. Teknolojiyi Türkiye'de en yoğun ve verimli kullanan banka olarak, bu alandaki yetkinliğimizi, önümüzdeki dönemde de müşterilerimizin hizmetine sunmaya devam edeceğiz."