EDİRNE (AA) - Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bir kentin kalkınması, gelişmesi ve geleceğe taşınmasında en önemli faktörün ekonomi olduğunu belirtti. Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği (YAPDER) ve Edirne Belediyesi'nin iş birliğinde Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen Edirne Ekonomi Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, kentlerin kalkınması için ekonominin önemli bir faktör olduğunu söyledi.


Edirne Belediye Başkanı Gürkan bir kentin gelişmesi için birçok aktör ve faktöre ihtiyaç olduğunu ifade ederek, zirve sayesinde yatırım olanaklarını bilinir hale getirmeyi amaçladıklarını aktardı. Gürkan, şunları kaydetti:

"Bir kentin kalkınması, gelişmesi ve geleceğe taşınmasında en önemli faktör ekonomidir. Bunu dünyadaki farklı ülkelerdeki kardeş şehirlerle yaptığımız görüşmelerde görüyoruz. Gerçekten çok anlamlı, değerli sosyal ve kültürel projeler yapıyoruz. Bu kardeşlik ilişkilerini ekonomik enstrümanlarla destekleyemezsek, güçlendiremezsek bir süre sonra o ilişkilerin zayıfladığını ve zaman içerisinde de kaybolduğunu yaşıyoruz. YAPDER ile çalışmalar neticesinde hem iş adamlarını hem de ekonomi gazetecilerini kentimize davet ettik. Bu kapsamda Edirne'deki yatırım olanaklarını birçok insan bilecek ve öğrenecektir."

Açılış konuşmalarının ardından Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ile Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin istihdama yönelik iş protokolü imzaladı.

Yörük, imza töreninin ardından yaptığı konuşmada, yaşanılan çağın bilgi çağı olduğunu söyledi. Öğrencilerin üniversitene mezun olduktan sonra Edirne'de de çalışabileceğini anlatan Yörük, Şahin'e teşekkür etti.

Şahin de Edirne'ye ve üniversiteye katkılarının devam edeceğini dile getirdi.

Zirve daha sonra, YAPDER Başkanı Celal Toprak'ın moderatörlüğünde Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekteri Mahmut Şahin, ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Emin İnağ ve Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahin'in sunumlarıyla kentin ekonomisi tartışılmasıyla devam etti.

Zirveye, eski maliye ve tarım, orman, köyişleri bakanlarından Lütfullah Kayalar'ın yanı sıra, iş adamları, sanayiciler, yatırımcılar ve ekonomi muhabirleri katıldı.

Zirve bugün sona erecek.