TAMER AKTAŞ MÜNİH -  ZAMAN

Münih'in Sendligtor Semtinde toplanan kalabalığa Doğu Türkistanlı Türklerin yanısıra Türk Sivil Toplum kuruluşları, Arap vatandaşların ve Münihte bulunan Türk motosiklet kuruluşu Turkos MC'de motosikletleri ile katılarak büyük destek verdi.
Avrupa Doğu Türkistan Birliğinin yapmış olduğu konuşmada "Çin de bulunan kardeşlerimize yapılan insanlık dışı uygulamalarını protesto ediyoruz.Kamu kurumlarında çalışan hemşerilerimize özellikle öğle yemeği verilip oruç tutup tutmadıkları kontrol edilmektedir.2009 yılında yapılan Urimçi katliamlarını unutmadık zulümler halen devam etmektedir.Bugün burada bu zulümleri dünya kamuoyuna duyurmaya çalışıyoruz.Doğu Türkistanda bulunan yeraltı zenginliklerine göz koyan Çin Hükümeti ülkemize binlerce Çinliyi yerleştirmektedir.''dedi.

Daha sonra konuşan Avrupa Türk Birliği Genel Başkanı Erol Yazıcıoğlu Dünya ülkelerine seslenerek nerde sizin insan haklarınız sesiniz çıkmıyor batsın böyle adalet Doğu Türkistandaki bu katliamı bu vahşeti kınıyoruz dedi.

Daha sonra yaklaşık iki bin kişi ellerinde Doğu Türkistan ve Türk Bayrakları yanısıra vahşeti gösteren dövizlerle yürüyüşe geçti.Sloganlar eşliğinde yapılan yürüyüş belirlenen güzergahta bitirken kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı.



Münih’te bulunan Dünya Uygur Kurultayı Federasyonu düzenlediği Doğu Türkistana yapılan zulümleri protesto yürüyüşüne yaklaşık iki bin katıldı.