Hafta başından bu yana tepki alımlarının gözlendiği dolar/TL'de, dün uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's tarafından Türk bankalarına ilişkin yapılan değerlendirme sonrasında satış baskısının artması dikkati çekti.

Dün güne 2,8321 seviyelerinden başlayan ve 2,8578 ile 29 Mart'tan bu yana en yüksek seviyeyi gören dolar/TL, kapanışa doğru gelen satışla günü 2,8416 seviyesinden tamamlamıştı.

Dolar/TL, bugüne ise 2,84'ün hemen üzerinde başlamasının ardından ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanaklarında faiz artırımında temkinli olunacağı mesajının verilmesiyle en düşük 2,8270'e geriledi.

Uluslararası piyasalarda şu dakikalarda dolar/TL 2,84 sınırından, avro/TL de yüzde 0,3 artışla 3,2485 seviyelerinden işlem görüyor.

Analistler, Fed toplantı tutanaklarının ardından gelişmekte olan para birimlerine talebin arttığına dikkati çekerek, cuma günü Moody's tarafından açıklanması beklenen Türkiye değerlendirmesinin dolar/TL'nin yönü üzerinde etkili olacağını öngörüyor.

Bugün Avrupa Merkez Bankası toplantı tutanakları ile ABD haftalık işsizlik verilerinin takip edileceğini aktaran analistler, dolar/TL için 2,83'ün altında kalıcılık sağlanmasının düşüşün devamı açısından önemli olduğunu, 2,85'in ise direnç konumuna geldiğini kaydediyor.