Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başika kampına düzenlenen saldırıya verilen karşılık sonucu DAEŞ terör örgütüne mensup 18 militanın etkisiz hale getirildiğini söyleyerek, "Herhangi bir yaralı arkadaşlarımız da söz konusu değil. Böyle bir şey şu anda yok" dedi.

Saldırının Başika kampıyla ilgili atılan adımın ne kadar isabetli bir karar olduğunu ortaya koyduğunu belirten Erdoğan, "Şu anda da silahlı kuvvetlerimizin oradaki üste bulunması ve o eğitimi veren subaylarımızın bu tür sızma harekatı veya saldırı, bu tür şeyler karşısında da her an her şeye hazırlıklı olduğu da ortada. Zaten daha önce de ifade ettiğim gibi buraya giden güçlerimiz, bir yerde bu eğitimi veren özellikle subaylarımıza, görevlilerimize, onlara koruma amacıyla gitmiş olan ekiplerdir. Onlar da gereğini gerektiği zamanda yapıyor, yapacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

"Dünya aldatılmak isteniyor"


Erdoğan, şöyle devam etti:
"Suriye'de de diyorlar ki 'Biz DAEŞ'e karşı orada bir mücadele veriyoruz'. Hayır, Rusya şu anda DAEŞ'e karşı Suriye'de mücadele vermiyor. Tam aksine orada ılımlı muhalefete karşı, hepsinden öte bizim Türkmen soydaşlarımıza yoğun bir şekilde işte Türkmen dağlarında... Dün Bayırbucak Türkmenlerini kabul ettim, temsilcilerini kabul ettim. Onlarla görüşmem oldu. Hepsi açıkça bunları anlatıyorlar. 'Yoğun bir şekilde şu anda bizim köylerimizi vuruyorlar' diyorlar. Yapılan iş şu anda bu ve maalesef ciddi manada bir dezenformasyonla dünya aldatılmak isteniyor."


AA