Hyundai Tucson, tasarım anlamında modern detaylara sahip. Uzunlamasına yerleştirilmiş led teknolojili stop lambalarını tamponun altındaki füme renkli parçanın ve en üst donanım seviyesinde sunulan çift egzoz çıkışının büyük payı var.
Tamamen yepyeni bir altyapı üzerine geliştirilen Tucson’un boyutlarında da belli bir farklılıklar var. Uzunluğu 65 mm. genişliği 30 mm. artarken yüksekliğinde de 10 mm.’lik düşüş söz konusu. Bu otomobilin compact görünümünde belli faydalar sağlıyor ama asıl önemli olan nokta dingil mesafesindeki 30 mm.’lik artış sayesinde zaten geniş olan iç mekanda biraz daha ferah yaşam alanı sunulmaya çalışılmış. İç mekandaki yaşam alanını ön sıradan anlatmak gerekirse ilk olarak belirtmeliyim ki; Araca biner binmez kaliteli bir kokpit ile karşılaşacağınızı söyleyebilirim. Görünüm olarak herhangi bir problem yok ve genel anlamda bakacak olursak burası gerçekten göze kaliteli görünüyor. Tamamen yenilenmiş olan göstergeler gayet okunaklı, klima kumandaları da tam elinizin altında kolay bir şekilde kullanılıyor. Ayrıca Tucson’da büyük ekranlı bir multimedya ekranı sunuluyor, Küçük eşyalarınız için neredeyse sınıfında referans teşkil edebilecek diyebileceğimiz kadar fazla alan sunuluyor.
Yenilenen altyapısı ile dingilinde 30 mm. artış sağlanmış olması iyi olan diz mesafesinin daha iyi olmasını sağlamış. Baş mesafesi de sınıf standartlarında ve beklentileri karşılıyor. 513 litrelik bagaj hacmi de sadece rakamsal olarak değil rahat yüklenebilen yapısıyla da övgüyü hak ediyor.

Motor ve sürüş özellikleri
Tucson, artık 1.6 litre benzinli, 1.6 litre turbo benzinli ve 2 litrelik dizel olmak üzere toplam 3 farklı motor seçeneği ile satılıyor. 177 beygir güç ve 265 newton metre tork üreten yeni 1.6 litrelik turbo beslemeli benzinli motor ve 7 ileri oranlı DCT çift kavramalı otomatik şanzıman. Motor zaten rakamsal olarak güçlü olduğunu ortaya koyuyor ve motorun canlı bir yapısı var. Yani iz hızlanmak istediğinizde, yüksek hızlara çıkmak istediğinizde size yeterli ve iyi cevaplar vermeyi başarıyor. Şanzımanla da uyumlu bir birliktelik yaşıyorlar ancak şanzıman yakıt tüketimini kontrol altına alabilmek için seçimlerini erken yapıyor ve üst vitesleri erken seçiyor. Bu esnada hızlanmak istediğinizde şanzıman doğal olarak 1 veya 2 vites aşağı düşmeyi tercih ediyor.  Bu sırada bir vakit kaybı yaşıyor olsanız bile motor güçlü yapısıyla bu farkı kapatıyor ve beklentilerinize sonuna kadar cevap verebiliyor. Şanzımanın geçişlerde en ufak bir sarsıntı bile hissettirmiyor olması da ayrı bir övgüyü hak ediyor.
Tucson’un en fazla dikkat çeken özelliklerinden biri de kabinin sessiz olması. Benzinli motorda sesiz çalıştığı için kabinde gerçekten makul hızlarda giderken hiçbir ses duymuyorsunuz. Tucson 1.6 litrelik turbo benzinli şanzıman ile 4 tekerlekten çekiş sistemini de bir arada sunuyor ama yine de eğer siz bu 1.6 litrelik turbo beslemeli benzinli motoru önden çekişli olarak almak isterseniz o zaman manuel şanzımanlı olarak tercih edebilirsiniz.
Hyundai Tucson;  güçlü benzinli motoru, otomatik şanzımanı ve 4 tekerlekten çekiş sistemini bir arada sunan ender compact crossover‘lardan bir tanesi. Bu anlamda sınıfında rekabetçi olabileceği ortada ve bence de bu anlamda güçlü gözüküyor.