Dünyagöz Etiler’den Doç. Dr. Bozkurt Şener, öncülerinden olduğu SMILE’ın (Small  Incision Lenticule Extrac-tion) miyopi ve astigmatizma tedavisinde daha güvenli bir yaklaşım olduğunu açıkladı. Refraktif cerrahide PRK, LASEK, LASIK ve Femto- Lasik’in son 20 yıldır miyopi, astigmatizma ve hipermetropi gibi refraksiyon kusurlarının tedavisinde başarılı ve etkin bir şekilde kullanıldığını belirten Şener, “SMILE yöntemiyle bu hastalarda yeni  bir tedavi alternatifi ortaya çıktı.

Standart Femto-Lasik tekniği kornea tabakasından flepin (korneadan  kaldırılan kapakçık) kesilerek kaldırılması ve korneada gerekli lazer uygulamasının yapılıp flepin yerine kapatılmasıdır. SMILE yönteminde kornea dokusunun yüzeyde kapak (flep) oluşturulması amacıyla kesilmez. Kornea iç kısmında disk şeklinde bir doku oluşturacak şekilde  Femto-saniye Lazer uygulanır”  diye konuştu.

Göz kuruluğu yaşayan 
hastalara da uygulanıyor

Özel bir Fem-to lazerle uygulanan SMILE lazer yönteminde göz bozukluğu korneadan flep kaldırılmadan düzeltiyor. LASIK ve LA-SEK’e göre yeni olan bu yöntemin  en büyük avantajı LASIK’te olduğu gibi korneada büyük kesi yapılmaması.

SMILE yönteminin en önemli özelliklerinden birinin, hastada kuru göz oluşturmaması ve kuru gözlü hastalara da uygulanabilmesi olduğunu söyleyen Şener, sözlerine şöyle devam etti:

“Klasikyöntemlerle kornea tabakasında hazırlanan flep kuru göze sebep olabilir. SMILE yöntemi flepsiz olması ve korneada sadece küçük bir kesiden yapılabilmesi nedeniyle  kuru göze neden olmaz ve kuru gözlü hastalarda rahatlıkla uygulanabilir.”

SMILE lazer yönteminin özellikleri:

Miyopta -10, astigmatta -5 numaraya kadar tedavi   Kornea biyomekaniğinde üstün koruma  İnce kornea yapısına uygunluk  Kapalı cerrahi tekniği ile kesisiz operasyon kolaylığı  Tek adımda ameliyat  Güvenli iyileşme   500 kHz ile en hızlı lazer teknolojisi  Doğala en yakın sonuç.