“Sektörde Şelale Çay Kazanları olarak lider durumdayız. Ezber bozan çay kazanlarımızla fark yaratmayı başardık. Her ne kadar ürünlerimizi ve ismimizi taklit etmeye çalışan firmalar olsa da biz lokomotif firma olarak sektörde iyi bir noktaya geldik.”

Ev dışı tüketim sektörüne kaliteli çay kazanları üreten Şelale Çay Kazanları, 20 yıl önce girdiği sektörde liderliği elinde bulunduruyor. Yaptığı Ar-Ge çalışmalarıyla fark yaratmayı başaran firma, önemli oranda ihracat da gerçekleştiriyor. Şelale Çay Kazanları Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Atik, çay kazanları sektöründe elde ettikleri başarıyı Ekovitrin’e anlattı.

  • Çay kazanları sektörüne girişinizi ve Şelale Çay Kazanları’nın doğuş öyküsünü anlatır mısınız?


Samsunluyum, 1991 yılında üniversite eğitimim için İstanbul’a geldim. Basın yayın bölümü mezunuyum. Okul sonrasında çeşitli işlerde çalıştım. Yaklaşık 20 yıldır çay kazanı üretimi ve satışını gerçekleştiriyoruz. Güzel bir ekiple müşterilerimize çay kazanı konusunda hizmet vermeye gayret ediyoruz. Sektöre giriş nedenimiz de Karadenizli olmamızdan kaynaklanıyor. Çay bizim için bir nevi kutsal bir içecek. Tam da bu noktada daha iyi nasıl çay yapabiliriz diye çok kafa yorduk. Sektöre de bir şeyler katmak adına gerek lezzet gerek kullanım gerekse görsel anlamda yenilikler yaptık. Bakırı teknoloji ile harmanlayıp piyasaya yepyeni bir ürün sunduk. Müşteriler ürünlerimizdeki farkı kısa sürede anladı. Ürünlerimizin en önemli özelliği bakır oluşu. Bakır, homojen ısı dengesini sağlayarak, çaya apayrı bir lezzet katıyor.

>>Haberin devamı için tıklayınız