TİFLİS (AA) - Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e resmi ziyaret amacıyla gelen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Gürcistan Adalet Bakanı Tea Tsulukiani ve Başsavcı İrakli Şotadze ile ayrı ayrı görüştü.

Gürcistan Başsavcısı Şotadze'nin daveti üzerine Tiflis'e gelen Akarca, ilk resmi görüşmesini Gürcistan Adalet Bakanı Tsulukiani ile yaptı.

Akarca, daha sonra savcılık binasında Şotadze ile basına kapalı toplantı gerçekleştirdi. 

Temaslarıyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamalarda bulunan Akarca, yakın dost ve komşu ülke Gürcistan ile siyasi, ekonomik, tarihi ve kültürel alandaki memnuniyet verici işbirliğini hukuk alanında da en üst seviyeye çıkartmak amacıyla bu ülkeye ziyaret düzenlediğini belirtti.

Akarca, "Suçlarla mücadelede çok yakın bir işbirliğinin zorunlu olduğuna inanmaktayız. Bu çerçevede terörizm, kara paranın aklanması, uyuşturucuyla mücadele, göçmen kaçakçılığı ve benzeri suçlarla mücadelede görüş alışverişinde bulunacağız." dedi.

Gürcistan Başsavcısı Şotadze de Türkiye ve Gürcistan'ın dost, komşu ve stratejik ortak ülkeler olduklarını ifade ederek, iki ülkenin başsavcılıkları arasında üst düzey ilişkilerin olmasının önemine işaret etti.

Şotadze, "Bu ziyaret ülkelerimiz arasındaki mevcut somut işbirliğini daha da derinleştirecek." ifadesini kullandı.