Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından ve Egon Zehnder International Türkiye ofisinin stratejik desteği ile yürütülen Bağımsız Kadın Direktörler Projesi (BKD) kapsamında “5. Türkiye Kadın Direktörler Konferansı” 15 Şubat 2018 Perşembe günü Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirildi. Şirketlerin yönetim kurullarını kadın direktörler aracılığıyla güçlendirmek amacıyla düzenlenen konferansta “Türkiye’de Yönetim Kurullarında Kadın Direktörler Raporu 2017”nin sonuçları da kamuoyu ile paylaşıldı.

Konferansın ardından, Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu Endeksi’nde en üst sırada yer alan Yıldız Pazar şirketi olarak Tat Gıda Sanayi A.Ş ödüllendirildi. Ödülü, TAT Gıda Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Arzu Aslan Kesimer, SPK Başkan Yardımcısı Bora Oruç’tan aldı. Arzu Aslan Kesimer, kendisine yöneltilen “bu seneki verilere göre halka açık 3 şirketin yönetim kurullarında yer alan birer kadın CEO var. Siz Yönetim Kurulun da yer alan bu 3 kadın CEO’dan birisiniz ve Yönetim Kurulu başkanınız da bir kadın, Sayın Semahat Arsel. Bir kadın CEO ve bir kadın başkan arasındaki diyalog şirkette neleri değiştirdi?“ sorusuna istinaden şunları söyledi: “Yönetim kurullarında keşke sadece 3 değil, 300 kadın CEO olsaydı, umarım o yolda ilerleriz. Semahat Arsel benim için, 50 yılı aşkın tecrübesini cömertçe paylaşan çok iyi bir mentor. İlişkimizin temelini karşılıklı fikir alışverişi oluşturuyor. Kendisi engin tecrübelerini paylaşırken dinlemeye de zaman ayırıyor. Şirketin güncel işleri ve Tat Gıda'nın geleceğine ilişkin konuları çok detaylı bir şekilde dinliyor. Kadın olduğu için de daha titiz ve daha detaycı, sorularla çok doğru yönlendirmeleri oluyor. Karşılıklı saygıya dayalı dostluğumuz ve bir kadın olarak beni iş kararlarımda desteklemesi de benim için çok değerli". Kesimer önümüzdeki dönemde yönetim kurulunda yüzde 30'un üzerinde bir orana ulaşıp eşitlik yolunda önemli bir adım atmak istediklerini de sözlerine ekledi.

Kadınların en güçlü olduğu Yönetim Kurulu olan TAT Gıda Sanayi A.Ş’de toplam 1400 çalışanın kadın oranı yüzde 30, Yönetim Kurulu’ndaki kadın oranı ise yüzde 27.