Bir alışveriş merkezindeki sinemada gerçekleştirilen galaya, filmin yönetmen ve yapımcısı Kürşat Kızbaz, oyuncular Furkan Palalı, Ali Sürmeli, Altan Gördüm, Emin Olcay, Saruhan Hünel, Serdar Yeğin, Suna Selen, Tuvana Türkay, Yunus Emre Yıldırımer katıldı.

Gala öncesi konuşan Kızbaz, iki yıl süren çalışma neticesinde yapılan filme destek veren Aksaray halkına teşekkür etti.

Bu akşam çok duygulu dakikalar yaşadıklarını dile getiren Kızbaz, şöyle devam etti:

"AVM'nin dışarısından içerisine girinceye kadar büyük bir sevgi seliyle karşılandık. Gerçekten dünya standartlarında bir gala organizasyonu gördük, çok mutluyuz. Aksaray Belediyesinin çağrısıyla Somuncu Baba Aşkın Sırrı filmi 2 yıl önce yapılmaya başlandı. İçeriği, müziği, oyuncuları, animasyonları ve verdiği mesajıyla güzel bir film oldu. Projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İstanbul'da büyük bir galamız olacak, ardından 1 Nisan'da tüm Türkiye'de vizyonda olacak. Daha sonra da dünya gösterimleri olacak. Tekrardan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." 

Aksaray Valisi Şeref Ataklı ise Somuncu Baba'nın, Aksaray'ın en önemli manevi değerlerinden olduğunu belirterek, "Bunu kamuoyuna mal edenler adına yapılmış önemli bir film. Filmimize gerçekten çok emekler sarf edildi. Ben yakinen dışarıdan gözlemledim. Film kışı, baharı ve yazıyla en zor koşullara rağmen yapıldı. Çok değerli oyuncu kadrosu var. Aksaray'a hayırlı olsun" şeklinde konuştu. 

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı da iki yıl önce başlayan bu yolculuğun bugün Aksaray'da yapılan gala ile taçlandırmış olduklarını belirtti.

Kendileri için çok büyük gurur ve onur olduğunu dile getiren Yazgı, "Bir hayal üzerinde çıkmıştık bu yola ve şu anda bizim için bu hayal gerçek oldu. Gerçekleşen bu hayalle hem Aksaray'ımızın hem de Somuncu Baba hazretlerinin hayatını ülkemize ve tüm dünyaya tanıtacağız. Onun gönül dünyasına o kadar ihtiyacımız varki bu hissi ve bu duyguyu biz bu eserle herkesle paylaşmak istedik. Böyle güzel insanlarla böyle güzel bir film Aksaray'ımıza hayırlı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Daha sonra oyuncular ve il protokolü, sinema salonlarında izleyiciyle bir araya geldi.