SONAR'ın 24 Haziran seçimleri ile ilgili son seçim araştırması; 29 Mayıs ila 3 Haziran tarihleri arasında, 26 ilde, 3 bin kişi ile gerçekleştirildi. İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir, Aydın, Manisa, Bursa, Kocaeli, Ankara, Konya, Antalya, Samsun, Trabzon, Adana, Kırıkkale, Kayseri, Zonguldak, Kastamonu, Erzurum, Ağrı, Malatya,Van, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin ve Hatay illerinde ‘Yüzyüze anket yöntemi’ ile yapıldı. Sonar, son seçim anketi sonuçlarını açıkladı. Sonar'ın yaptığı ankete göre seçimler 2. tura kalıyor. HDP ise yüzde 10'da kalıyor.

Araştırma şirketi KONDA'nın anket sonuçları ise şöyle: 

-Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 51,4

- Muharrem İnce: Yüzde 23,9

- Meral Akşener: Yüzde 12,3

- Selahattin Demirtaş: Yüzde 9,6

- Temel Karamollaoğlu: Yüzde 2,2

- Doğu Perinçek: Yüzde 0,6

24 HAZİRAN'DA OYUNUZU KİME VERECEKSİNİZ?

KONDA’nın anketinde, "Yarın seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" sorusuna verilen cevapların oranı kararsızlar dağıtılmadan; AK Parti 41.5, CHP yüzde 21.5, MHP yüzde 8.5, İYİ Parti yüzde 8, HDP 8.5, Saadet Partisi yüzde 2, HÜDA-PAR yüzde 0,5, diğer yüzde 2, kararsızlar ise yüzde 7.5 oldu.

AK PARTİ BATI'DA OY KAYBETTİ

KONDA’nın araştırma sonucuna göre, AK Parti, batı illerinde 1 Kasım sonuçlarıyla kıyaslandığında ciddi oy kaybederken, Doğu ve Güneydoğu illerinde geçirgenliği olan HDP den oy alıyor. AK Parti, Cumhur ittifakında beraber olduğu MHP'ye ciddi oy kayışı yaşıyor. MHP ise önemli oranda İYİ Partiye seçmen kaybetmiş görülüyor. Son 2 seçimde 25 bandında seyreden CHP ise 2-3 puan aralığında İYİ Parti'ye seçmen kaptırmış görünüyor.

KARARSIZLAR DAĞITILDIKTAN SONRA...

"Yarın seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" sorusuna verilen yanıtlar; kararsızların matematiksel dağılımının sonunda AK Parti yüzde 45, CHP yüzde 23,5, MHP yüzde 9, İYİ Parti yüzde 8,5, HDP yüzde 9, diğerleri yüzde 2,2 oluyor.

OPTİMAR ANKET SONUÇLARI
Optimar Araştırma seçime yönelik düzenlediği ve 27 Nisan-2 Mayıs 2018 tarihinde 26 ilde 2 bin 107 kişi ile gerçekleştirdiği araştırmada katılımcılara "Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'a oy verir misiniz?" sorusu yöneltildi. Kararsızlar dağıtılmadan soruya yanıt veren katılımcıların yüzde 51'i Recep Tayyip Erdoğan'a oy vereceklerini belirtti.

Katılımcılara aynı araştırmada, "AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'na oy verir misiniz?" sorusu soruldu. Kararsızlar dağıtılmadan, Cumhur İttifakı'na oy vereceğini söyleyen katılımcıların oranı yüzde 52,4 olarak ortaya çıktı.

GEZİCİ'NİN SON ANKET SONUÇLARI
Gezici araştırma şirketi 24 Haziran 2018 seçimlerine ilişkin son anket sonuçlarını açıkladı. Anket sonuçlarına göre, Cumhurbaşkanlığı yarışının medya desteği olmamasına rağmen halkın en çok konuştuğu isim olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında geçeceğini söyleyenlerin oranı %70.Gezici'nin anketine göre, ilk turda Erdoğan'ın % 46 -47 aldığı, Akşener'in % 28 -29 aldığı, İnce’nin18-19, Demirtaş'ın % 8-9, Karamollaoğlu'nun ise % 1-2 civarında olduğu görülüyor.Ankette dikkat çeken diğer önemli nokta ise bu seçimde ilk kez oy kullanacak gençler. Sandığa ilk defa gidip oy kullanacağım diyenlerin oranı % 4,5. Bu gençlerin % 62’si  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e oy vereceğini söylüyor. 'Z' kuşağı olarak ifade edilen bu kitlenin mevcut geleneksel siyasi kalıplar dışında, gelecekte daha özgür ve refah seviyesi yüksek bir yaşam isteyen gençler olduğu görülüyor. Ankette, AKP'ye oy veren seçmenlerin üçte birinin, geçmiş dönemde merkeze ve merkeze yakın partilere oy vermiş ekonomik, sosyal göstergelerden hızlı şekilde etkilenen tam anlamıyla sadık olmayan bir kitle olduğu görülürken, bu seçmenin her geçen gün AKP-MHP ittifakından uzaklaştığının söylenebileceğine dikkat çekiliyor. 

AK PARTİ'NİN YAPTIĞI SON ANKET
"AK Parti yönetiminin son yaptırdığı anketlerde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ın oyu yüzde 54, milletvekilleri seçimlerinde ise AK Parti'nin yüzde 44, Cumhur İttifakı'nın oyunun da yüzde 51 olduğu belirtildi.

AK Parti kurmayları, çıkan sonuçlara göre yapılan simülasyonlarda Cumhur İttifakı’nın milletvekili dağılımında Meclis çoğunluğunu elde ettiğini, ancak 'sınırda' bir durumun yaşanmaması için seçim stratejisinin büyük bölümünün yüzde 18 civarındaki kararsız kitleyi AK Parti'nin yanına çekmeye dönük adımlardan oluşacağını dile getirdi. AK Parti kaynakları, anketlerde Erdoğan'ın alacağı oyla ilgili 'Nasılsa bir problem yok' düşüncesinden hareketle teşkilatların rehavete kapılmaması için de tedbir alınacağını kaydetti."

KONSENSUS’UN ARAŞTIRMASI
Referandum sonucunu hatasız tahmin eden Konsensus, 24 Haziran seçimlerine ilişkin 1-28 Mayıs tarihlerinde 42 ilde 2 bin kişi ile görüşerek, seçmenin eğilimini ölçtü.

Anket çalışmasında HDP'nin yüzde 10'luk barajı geçemeyeceğinin tahmin edilmesi dikkat çekti.

Konsensus'un araştırmasında; Cumhur İttifakı'nın yüzde 50,4, Millet İttifakı'nın yüzde 39,7 ve HDP'nin yüzde 9,6 oy alacağı tahmin edildi.

İttifak içindeki oy oranları ise şöyle tahmin edildi: "AKP yüzde 43,8, CHP 27,4, İYİ Parti yüzde 11,2, HDP yüzde 9,7 ve MHP yüzde 7,4."

Cumhurbaşkanlığı seçimlerde ise Tayyip Erdoğan'ın yüzde 47,9, Muharrem İnce'nin yüzde 26,8, Meral Akşener'in yüzde 14,8, Selahattin Demirtaş'ın yüzde 9,7, Temel Karamollaoğlu'nun yüzde 0,7, Doğu Perinçek'in ise 0,1 oy alacağı öne sürüldü.