ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde 3 gündür haber alınamayan konuşma engelli çocuğu bulmak için arama çalışması başlatıldı.

Saha Mahallesi'nde 3 gün önce asker uğurlama eğlencesini izleyen 5 yaşındaki Mehmet Ali Bozkurt'un ortadan kaybolduğunu fark eden yakınları, 2 gün süren arama çalışmaları sonuç vermeyince durumu dün polise bildirdi.

Bunun üzerine Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri ve güvenlik güçlerince bugün ilçe genelinde arama çalışması başlatıldı. 

En son bir fırından simit aldığı tespit edilen küçük çocuğun sıcaklardan dolayı Fırat Nehri'ne girmiş olabilme ihtimali üzerine çalışmalar bu bölgede yoğunlaştı. Nehir kıyısı boyunca Meydan, Merkez ve Ziyaret mahalleleriyle alandaki metruk evlerde arama yapıldı. Ekipler, Bozkurt'a ulaşabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Baba Ömer Bozkurt, çocuklarından haber alamadıkları günden beri gözlerine uyku girmediğini söyledi.

Ailece perişan olduklarını belirten Bozkurt, "Çocuğum konuşma özürlüdür. Ayrıca otizm rahatsızlığı bulunmaktadır. Her gün belli saatte ilaç alması gerekiyor. Şimdi ne haldedir bilmiyorum. Sesimizi duyanlar yeter ki çocuğumu bulsunlar. Kim ne istiyorsa, elimde ne varsa vereceğim. Ya ölüsü ya dirisi çocuğumu istiyorum" dedi.