Müsiad Macaristan Temsilcisi Fadıl Başar, Macaristan Dışişleri Bakan Yardımcısı Levente Magyar’la Dışişler Bakanlığında yaklaşık bir saat görüştü. Ikili, 16. MÜSİAD EXPO, gelişen Türkiye ve Müsiad’in vizyonu, Türk diasporasi ve oluşturduğu helal gıda pazarı, Macaristan ve Türkiye arasındaki ticaret hacmi, konularını görüştü.
Fadıl Başar Müsiad’ın Türkiye’nin en büyük ve katılımcısı en fazla olan işadamı derneği olduğunu 11 000’nin üzerinde üyesi ile 171 noktada şube ve temsilcilikleri ile temsil edildiğinive çeyrek asrı aşmış bir tecrübeye sahip, gelişen Türkiye’nin de yeni gücü olduğunu söyledi.
Bünyesinde barındırdığı 46 000 şirketle, 1 600 000 kişiye istihdam sağladıklarını ve kendisinin de
2014 yılının eylül ayından bu yana Müsiad Temsilcisi olduğunu belirtti. 
MÜSİAD ailesinin 2 yılda bir düzenlediği ve büyük bir organizasyon olan fuarın,1993 yılında 20 000 katılımcı ile başladığını, 2014 yılında 150 000 kişiye ulaştığını,2014 yılındaki EXPO kapsamında bulunan ülke tanıtımında, Macaristan Ekonomi Bakanlığı adına Müsteşar Balogh Csaba’nin da katılıp Macaristan’i tanıttığını anlattı.  
Bu yılki 16. MÜSIAD EXPO Fuarının 09 Kasım tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışı yapacağını, Levente’yi de davet ederek, aralarında görmekten mutlu olacaklarını belirtti.

DTİK ZÜRİCH TOPLANTISINDA DA MACARİSTAN KONUŞULDU
Müsiad Macaristan Temsilcisi olarak en önemli amacının, Türkiye ile Macaristan arasındaki ticaret hacminin en kısa sürede en az 5 milyor euro seviyesine ulaşmasına katkıda bulunmak olduğunu dile getiren Başar, 7 Ekim cuma günü, Zürich’te Türkiye Ekonomi Bakan Yardımcımız Fatih Metin’le bu konunun önemli maddeleri olan, canlı hayvan ticareti, otomotiv ve gıda konularını konuştuklarını Levente Magyar’a anlattı.
Görüşmenin bir diğer önemli konusu ise, Avrupadaki Türk diasporasi ve onun oluşturduğu helal gıda pazarı idi. Müsiad Temsilcisi Fadıl Başar, yakınlarında bulunan Viyana’da yaklaşık 170 000 Türk’ün yaşadığını, 10’ yakin Türk marketler zincirinin, 50’ye yakın şubesi ile hizmet vermekte olduğunu, hatta son zamanlarda Avusturyalıların da bu marketlerden alış veriş yapmasıyla hızla büyüyen bir helal gıda  pazarı bulunduğunu belirtti.
Macaristan’nın da konum itibayriyle bu gıda pazarının kıyısında olduğunu, en büyük Türk Diasporasının yaşadığı Almanya’ya sadece 600 km mesafede olmasının çok büyük bir avantaj olduğunu söyledi.

15 TEMMUZ DA HALK  DEMOKRASIYE SAHİP ÇIKTI

Bakan Yardımcısı Magyar Levente ise, Türk Diasporasını önmesediklerini, Avrupa helal gıda pazarındaki payından yararlanmak istediklerini, bu konuda yardımlarından dolayi Başar a teşekkür ettikleri belirtti.
15 Temmuz darbe girişiminde, Türkiye’deki sivil direnişin, çok büyük bir kahramanlık örneği gösterdiğini ve demokrasiye sahip çıktığını söyledi. Türkiye’nin son yıllarda Ak Parti Hükümetleri ile muhteşem bir şekilde büyüdüğünü, halkında bu doğruları sahiplendiğini söyledi.
Macaristan Dışişleri Bakan Yardımcısı Levente görüşmenin çok verimli geçtiğini ve somut kararlar aldıklarını, Başar ında kendilerini ziyaret edip, EXPO’ya davet etmesinden cok gururlandıklarını belirtti.

Son olarak Müsiad Macaristan Temsilcisi Fadıl Başar, Macaristan Dişişleri Bakan Yardımcısı Levente Magyar’a, günün anısına, bir plaket hediye edip MÜSİAD rozeti de takti.