Türkiye’nin öncü ve yenilikçi peynir markası Muratbey, 21 Mayıs Dünya Süt Günü’nde sağlıklı süt üretimine dikkat çekti. Muratbey’in tedarikçi çiftliklerinde çalışan süt üreticilerini “sağlıklı süt sağımı ve çiğ sütün korunması” konusunda eğittiklerini kaydeden Muratbey Peynirleri Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, "Lezzetin Tarifi" sloganı ile verilen eğitim çalışmaları kapsamında, Uşak Dereköy’deki süt üreticilerine "temizlik, sütte dezenfeksiyon nasıl sağlanır, çiğ sütte kalite nedir, süt soğutma ve depolama" gibi konularda seminerler verdiklerini, eğitimlerin süreceğini söyledi.

Sütün hayati bir besin olduğunu kaydeden Necmi Erol şöyle konuştu; “İnsan yaşamının her evresinde gerekli olan süt, C vitamini ve demir dışında makro ve mikro besin öğeleri içeriyor.Her yaş grubu için ayrı önemi olan süt ve süt ürünlerinde en önemli konu ise sağlıklı üretim ve sağlıklı korunmadır. Muratbey olarak sağlıklı sütten yaptığımız sağlıklı peynirleri tüketicilerimize ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu ürünlerin, üretim sürecinin sağlıklı olması da hem lezzeti hem de besleyiciliği acısından önemli. Sağlıklı peynire giden yol sağlıklı sütten geçiyor. Sağlıklı süt ise sağlıklı hijyen üretim ve korunmasından geçiyor. Bu nedenle Muratbey olarak seçilmiş çiftliklerde ürettiğimiz sütlerin sağlıklı üretimi için eğitim programı gerçekleştirdik. Eğitimlere katılan süt üreticileri ilk kez bilimsel olarak süt sağımı, hijyen kuralları ve çiğ sütün doğru saklanması konularını öğrendiler”

Erol, Muratbey Peynirleri Kalite Güvence Müdürlerinin gözetiminde, Kalite Kontrol Mühendisleri ve uzman biyologların verdiği eğitimlerin devam edeceğini de kaydetti.