ANKARA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Milli Kültür Şurası" hazırlıkları kapsamında yazar ve sanatçılarla buluştu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 3. Milli Kültür Şurası'nın hazırlıkları devam ediyor. Bakanlıkta, 1982 ve 1989'dakilerin ardından üçüncüsü düzenlenecek şuranın hazırlıkları çerçevesinde çalışma grupları oluşturuldu.

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı da şura öncesi kültür ve sanat dünyasının önemli isimleriyle gruplar halinde istişarelerde bulunuyor.

Avcı, bu kapsamda İstanbul'da, aralarında Beşir Ayvazoğlu, Hasan Bülent Kahraman, İskender Pala, Mehmet Çebi, Fatih Andı, Hasan Kaçan, Ali Saydam, Doğan Hızlan, Enis Batur, Selim İleri, Ümit Meriç, Erhan Afyoncu, Haluk Dursun, Hayati Develi, Mustafa Ruhi Şirin, Kenan Gürsoy, Erol Kılıç, Süleyman Seyfi Öğün, Hüseyin Besli, Nükhet Vardar, Deniz Bayrakdar, Ahmet Kot'un da aralarında bulunduğu sanatçı, yazar ve akademisyenlerle bir araya geldi. Toplantılara, Bakanlık Müsteşarı Ömer Arısoy da katıldı.

Toplantılarda, Türkiye'de kültür ve sanat alanındaki çalışmalarda yaşanan sıkıntılar ile çözüm yolları konularında fikir alışverişinde bulunuldu.

Bakan Avcı'nın geniş bir yelpazede gruplar halinde sürdüreceği istişare toplantılarının, "3. Milli Kültür Şurası"ndaki konu başlıklarının belirlenmesine zemin hazırlaması bekleniyor.