Lyon Türkiye Başkonsolosluğu, Le Progrès gazetesi ve ERAI Türkiye'nin ortaklaşa düzenledikleri Fransa – Türkiye Dayanışma Gecesi'nin ilki Lyon Mariott otelinde yapıldı. Lyon Türkiye Başkonsolosu Özgür Çakar, Lyon Meslekler Odası Başkanı Alain Berlioz-Curlet, ERAI Türkiye Sorumlusu Simay Soylu, Lyon Belediyesi Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Karine Dognin – Sauze, Lyon Valiliği diplomasi danışmanı Henri Reynaud, Lyon Romanya Duayen Konsolosu Gabriela Dancau, Lyon Üniversitesi Başkanı Khaled Bouabdallah, Fransa Türkiye Rhône Alpes Ticaret Odası Başkanı Sedat Kartal, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çilek, Emir Tour Sorumlusu Muhammet Dursun, Kocaeli Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sedat Silahtaroğlu'nun katıldığı gece ve ödül töreninde 250 davetli hazır bulundu.
Açılış konuşmasını yapan Türkiye Lyon Başkonsolosu Özgür Çakar, Lyonlu şirketler için Türkiye'de yer olduğunu, Rhône Alpes bölgesi ile Türkiye arasında 2015 yılında ticaret hacminin 1,7 milyar euro olarak gerçekleştiğini hatırlattı.
Amaçlarının bu rakamı daha ileri götürmek olduğunu söyleyen Başkonsolos Özgür Çakar, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam aday olduğunu, Türkiye'nin yerinin Avrupa Birliği olduğunu ve doğu ile batı arasında bir köprü teşkil ettiğini söyledi. ERAI Türkiye Sorumlusu Simay Soylu ise, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri kolaylaştırmak için çift kültürlü bir ekip kurduklarını, Auvergne-Rhône Alpes bölgesinde faaliyet gösteren kuruluşların Türk pazarına girebilmeleri için ticari, stratejik ve insan kaynakları konusunda yardımcı olduklarını belirtti.
Fransa-Turkiye Rhône Alpes Ticaret Odası Başkanı Sedat Kartal ise yaptığı konuşmada bir süredir devam eden terör saldırılarını kınarken; amaçları ve görevlerinin iki ülke şirketlerini birbirlerine yaklaştırmak olduğunu söyledi.
Rhône Alpes bölgesi ile Türkiye arasında gerçekleşen ticaret hacminin büyültülmesi amacı ile yapılan gecede aynı zamanda alanlarında başarılı olan şirket ve kişilere ödülleri verildi.

Programda ödül alan isimler şöyle:

Uluslararası Başarı Ödülü
Pernat Endüstri Genel Müdürü Roger Pernat

Yılın Firması Ödülü
Mehmet Meriç

Erkek Firma Yöneticisi Ödülü
Selahattin Gökçe

Yılın Kurumu Ödülü
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş

Turizm ve Gastronomi Ödülü 
Joseph Vıola

Kadın Firma Yöneticisi Ödülü 
Nurdan Martinet