Konuyla ilgili açıklama yapan Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, “Tüm paydaşlarımız için sürdürülebilir değer yaratma hedefiyle çalışıyoruz. Dürüstlük, doğruluk, hesap verebilirlik ve şeffaflık ilkeleriyle yolumuzda ilerlerken, bunun paydaşlarımıza karşı en temel sorumluluğumuz olduğu bilincindeyiz. Şeffaflığı, yükümlülük olmanın ötesinde, tüm paydaşlarımızla iletişimimizin merkezine yerleştiriyoruz. Hayata geçirdiğimiz Yatırımcı İlişkileri web sitesi ve iPad uygulaması da, şeffaf iletişimimizde önemli bir rol oynuyor. Vazgeçilmez değerlerimiz, politikalarımız, ilkelerimiz, kurumsal yönetim ve sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarımızı buradan tüm ilgililerle paylaşıyoruz. Sürdürdüğümüz çalışmaların, dünyanın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Uluslararası Şeffaflık Derneği tarafından tanınması ve ödüle layık görülmesi, bizim için gurur verici.” dedi.

Garanti Bankası’nın, Türkçe-İngilizce olarak hazırlanan Yatırımcı İlişkileri web sitesinden, kapsamlı ve güncel bilgiye her zaman ulaşılabiliyor, sorulara cevap alınabiliyor. Yeni içerik eklendiğinde kullanıcıya anında bildirim ulaştıran Yatırımcı İlişkileri iPad uygulaması, çevrimdışı iken de okunabilen zengin içeriğe sahip kütüphanesiyle fark yaratıyor. Web sitesi ve uygulama üzerinden; duyurulara, sunumlara, interaktif hisse analizine, yatırımcı takvimine, finansal sonuçlara ilişkin telekonferans ses kayıtlarına ve yönetim söyleşilerine ulaşılabiliyor.

Uluslararası Şeffaflık Derneği
Uluslararası Şeffaflık Derneği, 100’ü aşkın ülkede faaliyet gösteren Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün (Transparency International - TI) ilke ve amaçlarını paylaşıyor. 2008’de gönüllü çabalarla Türkiye’de kurulan dernek, ülkenin demokratik, sosyal ve ekonomik gelişimi için, toplumun tüm kesimlerinde şeffaflık, dürüstlük ve hesap verebilirlik ilkelerini hâkim kılmayı amaçlıyor. Dernek, yolsuzluğu sosyal, ekonomik ve politik krizleri besleyen, hukukun üstünlüğü ve demokratik sistemin işleyişini engelleyen, rekabeti ve ekonomik gelişimi önleyen, doğal kaynakların doğru kullanımını engelleyen ve insanları yoksulluk ve sefalete sürükleyen bir olgu olarak görüyor.