ÇANAKKALE (AA) - CHP Milletvekilleri Özcan Purçu, Muharrem Erkek ve Bülent Öz, Çanakkale'nin Ezine ilçesinde kaldığı barakada ölü bulunan 52 yaşındaki Ünzüle Türkmen'in yaşadığı yeri inceledi.
CHP İzmir Milletvekili Purçu ile Çanakkale Milletvekilleri Erkek ve Öz, Akçin Çayı'nın kıyısındaki barakalara geldi. Burada inceleme yapan milletvekilleri, bölgedeki Roman vatandaşlarla görüştü.

İncelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Roman kökenli Milletvekili Purçu, hayatını kaybeden Türkmen'in 40 yıldır çadırda yaşadığını söyledi.

TBMM'de iki hafta önce Romanlara 2016 bütçesinden pay ayrılması konusunu gündeme getirdiğini belirten Purçu, "Kim olursa olsun, etnik kimliği ne olursa olsun, Roman, Türk, Kürt, Çerkez, ne olursa olsun, eğer fakirse, yaşayamıyorsa, yaşam şekli insan onuruna yakışır bir durumda değilse ona müdahale etmeliyiz. Devlet olarak ona müdahale etmeliyiz. Onun onuruna, haysiyetine yakışır devlet olanağı sunmamız lazım" diye konuştu.

Purçu, "Bu kardeşlerimiz en kısa sürede inşallah insan onuruna yakışır şekilde yaşam standartlarına sahip olur" dedi. 

Dün, Akçin Çayı'nın kıyısındaki barakalarda yaşayan Roman vatandaşlardan Ünzüle Türkmen (52), branda ve naylonlarla kaplı barakasında ölü bulunmuştu. Türkmen'in yatalak olduğu belirtilmişti.