DTİK  Avrupa Girişimci Toplantısı Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, DTİK Başkanı Nail Olpak, DTİK İcra Kurulu Üyesi Rona Yırcali, DTİK Avrupa Komitesi Başkani Suat Şahin, Başkan Yardımcısı Turgut Torunoğulları, DTİK Avrupa Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Fadıl Başar ve birçok yönetim kurulu üyesi ve çok sayıda katılımcı ile Zürich şehrinde  yapıldı. Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih METİN,  artık büyük ve yöneten bir ülke olduğunu bunun örneğinde zor bir o kadar da olağan  dışı olan 15 temmuz sürecinden etkilenmeyerek, is hayatinin 16 Temmuz da ayni sekilde devam etmesi olduğunu söyledi. Türkiye’nin Avrupa Birligine artik bir yük degil, yıpranmiş ve sorunlar yaşayan Avrupa ya destekleyici bir katkı olduğunu belirtti. Dünya ekonomisi gecen yil %15 küçülürken, Türkiye’de bu oran % 3 sadece bu bile Türkiye’nin ekonomik gücünü gösteriyor. 15 Temmuz sürecinin kesinlikle bir darbe girşimi ve FETÖ’nün de bir terör örgütü olduğu  bunun için  Avrupa da kuvvetli devamlı bir lobi faaliyeti yapilmasi gerektiğini  ve  DTİK ’in de aynı zamanda işadamları  ile başarılı i lobicilik faaliyetlerine imza attığını  belirtti.

DTİK BAŞKANI NAİL OLPAK; 15 TEMMUZ TÜRKİYE,NİN EKONOMİSİNDE OLUMSUZ ETKİ YAPMADI. YOLA DEVAM
DTİK   Başkanı  Nail Olpak’ta, 15 Temmuz süreci sonunda, bir bakan ve 3 siyasi partinin milletvekilerinden oluşan  küçük yerlerle  belirledikleri ülkelere ziyaretler  düzenlediklerini, özellikle, 15 Temmuz,un  Türkiye’nin ticaret hayatına  ekonomisine bir olumsuz etkide bulunamadığını bunu  da borsanın , bankaların ve ticaretin canlı  örnekleriyle anlattıklarını  belirtti. DTİK Avrupa Komitesi Başkanı  Suat  Şahin de 15 Temmuz süreci sonunda, kendisinin şahsen az kaldığı   olayları kendi ağzından dile getirdi.. Katılımın  bu denli çok  oluşunun bakan yardımcısı Fatih  Metin’i ve tüm üyeleri memnun ettiğini söyledi. Avrupa Komitesi Başkan   Yardımcısı Turgut Torunoğulları da belirlenmiş güzel stratejilerle çok başarılı işlere imza atılabileceğini ve kendi dönemlerinde bunların örneklerinin olduğunu söyledi. Avrupa Komitesi bir diğer başkan yardımcısı Zekeriya Bayrak da özellikle girişimcileri bir araya getiren organizenin çok verimli olduğunu, çalışma şeklimizi biraz daha detaylandırmak gerektiğini söyledi. 

FADIL BAŞAR;SÖZDE  ERMENİ SOYKIRIMI YASA TASARISI,NI MACAR PARLEMENTOSU KOMİSYONU,NDAN GEÇMESİNİ ENGELLEDİ

DTİK Avrupa Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Fadıl Başar da lobicilik konusunda, kendilerinin de yaptıkları calismaların neticesinde, sözde Ermeni Soykırimı Yasa Tasarısını’nın 4 E kim de Macaristan Parlamentosu’nda nasıl ret edildiğini anlattı. Fadıl Başar ayni zamanda 15 Temmuz sürecinin de daha iyi anlaşilmasi için parlamentolar arası dostluk grublarından yararlanılmasi gerektiğini, Avrupa daki Eşbaşkanlara ulaşılıp, onların ağzından bu olayın anlatımının  yapılmasın söyledi. Bunu yine Macaristan’da başardıklarını ve  Türk Macar Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Eşbaşkanı Vona Gabor’un 2 Ağustos’da Türkiye’yi destekleyici basın açıklaması yaptığını söyledi. DTİK Avrupa Komitesi Başkan Yardımcısı Suat Karakuş’ta, Macar gazetecileri Türkiye’ye götürdüklerini ve olayları yerinde gösterdiklerini söyledi. Bern Maslahatgüzarı Volkan Karagöz’ün ve tüm katılımcıların da buluduğu akşam yemeğinin ardından Suat Karakuş ve Fadıl Başar, Ekonomi Bakan Yardımcısı Metin’e, 99 gül deseninin bulunduğu Macaristan’da basılmış bir kitabı hediye etti.