Geçtiğimiz sene dünya genelinde 1.710.000 milyon adet araç satışı gerçekleştiren Peugeot, Avrupa pazarında %9,7, Çin pazarında %5,6, Afrika ve Orta Doğu pazarında %2,3 ve pasifik bölgesinde ise %9,1 büyüme kaydetti. Söz konusu satış başarısında aşağıdaki Peugeot gamının payı büyük: 
- Markanın en çok satan modeli Peugeot 308 Avrupa C-Segmenti satışlarında ilk üç içinde yer alırken aynı zamanda markanın sınıf atlama stratejisini de destekliyor. Peugeot 308 satışlarının yüzde 23’ünü Peugeot Sport tarafından hazırlanan GT Line, GT ve GTi by Peugeot Sport versiyonları oluşturuyor. 
- Bir yıl kadar önce Cenevre’de lanse edilen ve Avrupa satışlarını yüzde 10 oranında arttıran yeni Peugeot 208 de bu başarıda önemli bir paya sahip. 
- Başarıda payı olan bir diğer araç olarak Peugeot Partner öne çıkıyor. 
- Düşük emisyon seviyesiyle 2015 yılı sonuna kadar 23 modeliyle ‘sınıfının en iyisi’ unvanını alan ve Peugeot PureTech motoruyla ‘Yılın Motoru’ ödülünü alan Peugeot’nun teknolojik ve çevresel başarısının da payı oldukça büyük. 

Cenevre Otomobil Fuarında üç dünya prömiyeri ve bu yılın ilk SUV modelinin tanıtımını gerçekleştirecek ‘Aslan’ 2016 yılında da yoluna devam ediyor. 

1- Yeni Peugeot 2008, kompakt SUV modelin dünya tanıtımı
Ocak ayında Peugeot 2008 DKR, 2’si ilk üç, 5’i ilk iki ve finalde Güney Amerika Dakar olmak üzere 13 etabın 9’unu kazanarak Dakar Rallisini büyük bir başarıyla tamamladı. 9.500 km’lik zorlu maratonun ardından 1987 ile 1990 yılları arasında Afrika’da kazandığı dört adet Dakar zaferi de dahil Peugeot Sport motorsporları başarılarına bir yenisini daha ekledi. Peugeot bunun dışında LeMans 24 Saat, Dünya Ralli Şampiyonası ve Pikes Peak gibi organizasyonlarda da çok büyük başarılara imza attı. 
Peterhansel/Cottret ikilisinin Peugeot 2008 DKR ile elde ettiği zaferden altı hafta sonra Peugeot kompakt SUV sınıfındaki temsilcisi yeni Peugeot 2008 modelinin dünya tanıtımını Cenevre Otomobil Fuarında gerçekleştiriyor. 
Peugeot 2008 pazara 2013 yılında giriş yaptı ve şık tasarımı ve dinamik karakteriyle kısa sürede tüketicinin gönlünü kazandı. Avrupa’nın yanı sıra Brezilya ve Çin de dahil dünya çapında artan satış başarısı 515.000 adede ulaşırken Peugeot 2008 kısa sürede Peugeot’nun en başarılı uluslararası ürünü haline geldi. Peugeot 2008 satışa sunulduğu günden bu yana Avrupa’da sınıfının en çok satan ilk üç modeli içinde yer alıyor. Söz konusu başarıyı sürdürmek ve daha da ileriye taşımak üzere Peugeot 2008 daha güçlü ve daha çekici bir tasarımla yenilendi. Çamurluk korumaları ve dik konumlandırılan ön ızgarası ile Peugeot 2008 son derece güçlü bir SUV duruşu sergiliyor.
Var olan Access, Active ve Allure ekipman seviyeleri GT Line ile tamamlanırken bu yeni ekipman seviyesi diğer Peugeot ürün gamında olduğu gibi daha sportif ve daha şık bir görünümü beraberinde getiriyor. Peugeot 2008 bağımlılık yapan bir sürüş deneyimi ve kullanım kolaylığı sunuyor. Yelpazeye yeni eklenen Ultimate kırmızı gövde rengi ise yeni 2008’in çekiciliğini arttırıyor. Peugeot i-Cockpit® ise Peugeot 2008’in sürüş karakteristiklerini bir üst seviyeye taşıyor.
Gelişmiş çekiş kontrol sistemi Grip Control 2008’in her türlü yol koşulundaki kullanımını destekliyor. Sistem Mud&Snow (Çamur ve Kar) tipi 4 mevsim lastiklerle kombine ediliyor. 
Mirror Screen özelliği MirrorLinkTM ve Apple Carplay® teknolojileri ile birlikte geri görüş kamerasını da kullanırken, Peugeot 2008 bu sınıfta nadir olan Aktif Şehiriçi Güvenlik Freni ve Park Asistanı gibi ekipmanlarla üst seviye bir güvenlik yaklaşımı sergiliyor. 
Tüm versiyonlarda markaya has dinamizm sunuluyor. Euro6 emisyon normlarını yerine getiren motorlar yüksek yakıt verimliliği ile sürüş keyfini aynı potada eritiyor. 1.2L PureTech 130hp versiyonu da dahil dört versiyon sınıfının en iyi değerlerine imza atıyor.