Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü dolayısıyla kardeş Azerbaycan’dan Türkiye’ye kutlama mesajı geldi. Azerbaycan Devlet Haber Ajansı’nın (AzerTac) haberine göre bugün Bakü’de gazetecilerle bir araya gelen Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, “Çanakkale Zaferi Türk halkının kahramanlık tarihinin şanlı sayfalarından biridir. İşgalci birliklerin Türkiye devletini ortadan kaldırma politikasına karşı Türk halkının ve kahraman Türk askerinin ölüm kalım savaşı, direnişi ve mücadelesidir.” açıklamasında bulundu. 
Çanakkale Zaferi'nin 100’üncü yıl anması kapsamında T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in bir araya geleceğini vurgulayan Hasanov, sözlerine şöyle devam etti: 

“Çanakkale'de Türk askerleri ve onlara katılan, aralarında Azerbaycanlıların da olduğu diğer gönüllüler aslında Türk halkının iradesinin yenilmezliğini ortaya koydu. Halkı ve devleti yok olmaktan kurtardılar. Bu zaferin anma töreni kapsamında Türkiye ve Azerbaycan Cumhurbaşkanlarının katılımıyla bir eylem planı hazırlandı. Etkinlikler hem Türkiye'de, hem Azerbaycan'da, hem de dünyanın çeşitli ülkelerinde yapılacak. 24 Nisan’da da Çanakkale'de dünyanın çeşitli ülkelerinin devlet ve hükümet başkanlarının katılımı ile zaferin 100’üncü yıldönümü töreni gerçekleşecek.” 

Hasanov konuşmasına, “Azerbaycan ordusunun gün geçtikçe artan kudreti ve askerlerine inamı  sayesinde toprak bütünlüğünün yakın gelecekte sağlanacağı ve zafer bayrağının Şuşa’da dalgalanacağı” sözleriyle son verdi.