FCA (Fiat Chrysler Automobiles) ile Tofaş’ın birlikte geliştirdiği ve Tofaş’ın Bursa fabrikasında üretilmekte olan Egea model ailesi, EMEA Bölgesi’nde (Avrupa, Orta Asya, Asya) 40’tan fazla ülkede Tipo ismiyle satışa sunulmaya devam ediliyor. Yeni modeller Almanya’nın Mainz şehrinde FCA Almanya’nın bayilerine özel bir etkinlikle tanıtıldı. Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu’nun onur konuğu olarak katıldığı lansman davetinde, Sedan, Hatchback ve Station Wagon olmak üzere ailenin üç farklı gövde varyasyonu bir arada sergilendi. 

Gecede bir konuşma yapan Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, Egea projesinin Türkiye otomotiv endüstrisinin geldiği son noktayı gösterdiğine dikkat çekerek “Ürün özellikleri ve fiyat / fayda dengesiyle, Autobest tarafından ‘Avrupa’nın En İyi Otomobili’ seçilen Türkiye’deki adıyla Egea, Avrupa’daki adıyla Tipo, satışa sunulduğu tüm pazarlarda büyük bir ilgi gördü. Almanya gibi önemli bir otomotiv pazarına sunulan yeni Fiat model ailesinin, Türkiye’de üretilmesinden gurur duyuyoruz. Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızın da aynı gururu hissedeceklerine inanıyorum” dedi. 

Fiat Egea/Tipo model ailesinin yanı sıra Fiat Fullback, Fiat 124, Abarth 124 Spider’ın sergilendiği tanıtım etkinliğinde konuşan FCA Almanya CEO’su Giorgio Gorelli ise “Fiat, yeni ürünleri ile birlikte otomobil endüstrisinin kalbi Almanya’ya güçlü bir şekilde geri dönüş yaptı. Yenilenen bayi ağımız ile aramızdaki yapıcı işbirliği ekonomik başarıyı da beraberinde getirecektir” diye konuştu.