Akçay Grup’un kurumsal ofis ürünleri dağıtımı yapan şirketi Akoffice’e, Avrupa devi Lyreco ile iş ortaklığı yaradı. Yılın 9 ayında yaptığı 23.5 milyon dolarlık satışla, 2014 yılının toplam satış rakamına yaklaşan Akoffice, hedef büyüttü. 
Alanında Avrupa lideri olan, Asya ve Kanada’da da faaliyet gösteren Lyreco ile 2013 yılında yaptıkları iş ortaklığının Akoffice’e katkılarının satışlarında yaşanan ivme ile kendini gösterdiğine dikkat çeken Akoffice Genel Müdür Yardımcısı Alper Kısa, “Bu yıl satışlarımızın 2014’ün yaklaşık yüzde 25 üzerinde gerçekleşmesini bekliyoruz” dedi.
Yeni dağıtım merkezi kuruluyor
Büyümeyi sürdürmek ve daha da yüksek seviyelere taşımak için yeni yatırımları da devreye alacaklarını belirten Alper Kısa, “Yakın zamanda 15 bin metrekarelik bir dağıtım merkezini devreye alacağız. Depolama alanındaki büyümemiz sadece üretimi artırmakla kalmayacak aynı zamanda yeni otomatik depolama sistemimizin kullanılmasıyla operasyonel performansımızı da artıracak” açıklamasını yaptı.
Lyreco ile yaptıkları iş ortaklığının hem bilgi paylaşımı hem de ortak müşteri hizmetleri sunmaya odaklı olduğunu hatırlatan Akoffice Genel Müdür Yardımcısı Alper Kısa, “Lyreco ile işbirliğimiz henüz 2’inci yılını doldurdu ama bu sürede Akoffice’in satışlarına önemli bir katkı yaptı. Önümüzdeki 5 yılda büyümemizin daha da hızlı olmasını bekliyoruz” dedi.