ADIDAS ile on yılı aşkın bir süredir devam eden işbirliği kapsamında, LAMP 83, markanın farklı mağaza konseptlerine uygun olarak aydınlatma ürün ve sistemlerini tasarlayıp uygulayarak, ADIDAS’ın Türkiye’deki mağazalarının büyük çoğunluğunu aydınlattı. Metal hali de ve halojen lambalı ürünler zamanında başlayan bu işbirliği, LED çağında da tüm hızıyla devam ediyor.
 

LAMP 83 kısa süre önce tamamlanan proje çerçevesinde, ADIDAS’ın Axis İstanbul AVM içinde yer alan Homecourt mağazasını aydınlattı. Konsept kapsamında dört ayrı bölümden oluşan ve toplamda 227 adet ürün kullanılan 454 m2’lik mağazada istenen aydınlık seviyesi, LAMP 83’ün verimliliği yüksek, estetik, renksel geri verim değeri 90 CRI olan SILVER ailesi, ARK ailesi ve bazı özel tasarlanmış ürün çözümleri ile yakalandı.

ADIDAS’ın LAMP 83 ile beraber çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren firmanın mimarlarından Eren Kılıç, LAMP 83’ün tescilli kurumsal politikası ve prensibi olan Doğru Aydınlatma’nın perakende sektöründe müşteri tarafına yansıyan etkisi ve önemini, şu sözleriyle vurguladı: "Bizim ADIDAS olarak hedefimiz, aydınlatmanın müşteriyi mağaza dışından içeriye çekecek kadar kuvvetli ve doğru ürünle buluşturacak kadar iyi tasarlanmış olmasıdır. İyi bir müşteri deneyimi sağlamak ve müşteriyi seçtiğimiz ürünlerle buluşturmak için aydınlatmanın sınırsız yardımını kullanıyoruz. Mağaza içerisinde doğru konumlandırılan ve kullanılan bir aydınlatmanın, ürün görünürlüğünü arttırarak satışa olumlu katkıda bulunduğunu biliyoruz."

Eren Kılıç, LED sistemine geçme sebeplerini kısaca şöyle açıklıyor: "Önceden kullandığımız halojen aydınlatma sistemlerinde renksel açıdan memnun olsak da, lambaların yüksek ısı vermesi, çok fazla enerji harcaması ve bakım-onarım maliyetlerinin yüksek olması sebebiyle mağazalarımızda LED aydınlatma kullanma kararı aldık. LED aydınlatmalar ilk bakışta halojen aydınlatmalara göre daha maliyetli gibi görünse de; yaklaşık bir yıl sonundaki enerji tasarrufu ile yapılan yatırım daha avantajlı hale geliyor ve bu fark ortadan kalkıyor. Ayrıca LED modüllerin halojenlere oranla çok daha uzun ömürlü olması ile fazla ısı yaymadığından mağazayı soğutmak için kullanılan mekanik cihazların elektrik sarfiyatını azaltıp cihazların yıpranma payını düşürmesi, maliyetlerimize göz ardı edilemez derecede katkı sağlıyor.

Eren Kılıç, aydınlatmada LAMP 83’ü tercih etme sebeplerini ise "LAMP 83’ün en başından beri bizim inandığımız, güvendiğimiz ve çalışmaktan keyif aldığımız iş ortaklarımızdan birisi olmasının en önemli sebepleri arasında iyi bir satış ve tasarım ekibine sahip olmaları ile ihtiyacımız olan her isteğe karşılık verebilecek esnek ve kuvvetli ürün yelpazesinin olmasıdır" şeklinde dile getirdi.

LAMP 83 Satış Grup Müdürü Serhan Acar ise, ADIDAS ile birlikte yapılan çalışmaları "ADIDAS gibi bir dünya devinin on yılı aşkın bir süredir aydınlatma partneri olabilmek ve bu partnerliği sürdürülebilir kılmak, gerçekten çok zor bir iş. Bu konudaki sorumluluğumuzun ağır olduğunun bilincinde, ADIDAS için keyifle çalışmaya devam ediyoruz. Zaman içinde değişen mağaza aydınlatma konseptlerine uygun olarak, aydınlatma ürün ve sistemlerini hayata geçirmek için uzun süreler boyunca ciddi bir çalışma yapmamız gerekiyor. Ancak her seferinde, bu çalışmanın sonucunda ortaya çıkan tablo ile yenilikler, hem kendimizi geliştirmemizi, hem de ADIDAS’ın müşteri memnuniyetini sürdürmemizi sağlıyor. Tüm bu açılardan, ADIDAS ile çalışmak bizi son derece mutlu ediyor" şeklinde yorumladı.