HATAY (AA) - CEM GENCO - Ülkelerindeki iç savaşta eşlerini kaybeden Suriyeli dört kadın, kader ortağı olmanın yanı sıra aynı evi de paylaşıyor.
Savaşta eşlerini kaybettikten sonra Türkiye'ye gelen ve Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde aynı evi paylaşan ikisi kardeş akraba dört kadın, günübirlik işlerde çalışarak birbirlerine destek oluyor.

Suriye'den farklı zamanlarda gelen 4 kadın, Reyhanlı ilçesinde kesişen yollarında birbirlerine adeta dayanak olarak, acılarını unutmaya çalışıyor.

Aynı evi paylaşarak dert ortağı olan kadınlar, ülkelerinde yitirdikleri eşlerinin anılarıyla hüzünleniyor. 

- 5 çocuğun da geleceği için hep birlikte çalışıyorlar

İlçede tarlada çalışarak günlük ihtiyaçlarını gideren kadınlar, evdeki 5 çocuğun da geleceği için hep birlikte çabalıyor.

Kadınlar, ev ve tarla işlerinden arta kalan zamanlarda Kur'an-ı Kerim okuyup, eşleri ve ülkelerinde hayatını kaybetmiş Suriyeliler için dua ediyor.

Eşini bir yıl önce Hama'da varil bombası saldırısında kaybeden 33 yaşındaki Yesra Hüseyin Derhuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, acısının ilk günkü gibi taze olduğunu ve eşini unutamadığını kaydetti.

Eşini kaybetmesinin ardından Reyhanlı'ya geldiğini ifade eden Derhuş, burada kendisi gibi eşini kaybeden akrabasının yanına yerleştiğini söyledi.

Şemse Selam (35) ise 3 yıl önce İdlib'te hava saldırısında eşini kaybettiğini ve o günden sonra adeta kendisi için hayatın durduğunu belirtti.

Ülkesindeki durumların her geçen gün kötüye gitmesi nedeniyle Türkiye'ye geldiğini ifade eden Selam, kader ortağı akrabalarıyla aynı evi paylaşarak geçimlerini sürdürmeye çalıştıklarını belirtti.

Selam, tek dileğinin savaşın bitmesi ve ülkesinde eşinin mezarını ziyaret etmek olduğunu söyledi.

- Kız kardeşler aynı acıyı yaşıyor

Suriye'de eşlerini kaybeden iki kardeş Meryem (45) ve Fatma Mansur da (35) 3 yıldır Reyhanlı'da yaşıyor.

Meryem Mansur, ülkesindeki savaşın bir yanını aldığını ve adeta hayata küstüğünü belirtti.

Kardeşi Fatma'nın da eşini kaybetmesinin ardından artık Suriye'de tutunacak dallarının bulunmadığını vurgulayan Mansur, kardeşiyle Türkiye'ye geldiklerini söyledi.

Fatma Mansur da eşi ve eniştesinin bir ay arayla hayatını kaybettiğini belirtti.

Savaşın, ailesinden birçok kişiyi aldığını ifade eden Fatma Mansur, ''Ablam ve 5 çocuğumla Reyhanlı'ya sığındık. Şimdi aynı kaderi paylaşan 4 kişi bir evdeyiz'' diye konuştu.

Çocuklarının artık diğer kadınların da çocuğu gibi olduğunu belirten Mansur, onlarla el birliğiyle 5 evladının eğitimi ve geleceği için çaba gösterdiklerini, tek dayanağının onlar olduğunu sözlerine ekledi.