Avrupa Birliği ülkelerinin krizden tam anlamıyla çıkamamış olması Romanya turizmini ve konaklama sektörünü olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Konaklama ücretlerinde düşüş, ülkeye gelen turist sayısının azlığı ve ağır rekabet koşulları çok sayıda otelin kapanmasına ya da satılığa çıkmasına neden oluyor. Son dönemde bir toparlanma olduğunu belirten Ramada Bucharest Majestic Hotel Genel Müdürü Mihail Acatrinei, 2015’in geçmiş yıllara göre olumlu bir yıl olduğunu ancak 2007-2008 yıllarındaki seviyelere henüz ulaşamadıklarını
söylüyor. Mihail Acatrinei, sektördeki gelişmeler ve Ramada Bucharest Majestic Hotel’de misafirlerine sundukları hizmetler hakkında Ekovitrin’in sorularını yanıtladı.

 Ramada Bucharest Majestic Hotel’i tanıyabilir miyiz?
Otelimiz 1995 yılında hizmete açıldı. O günden bu yana kesintisiz bir şekilde misafirlerimize hizmet veriyoruz. 2005 yılında otelimize yeni bir bölüm ilave edildi ve oda sayısı artırıldı. Şu anda oda sayımız 111. Otelimiz 2005 yılında Ramada zincirine dahil oldu ve 4 yıldızlı bir otele dönüştü. Tamamen Türk sermayeli bir yatırım. Otelimizin bir restoranı, kahvaltı salonu, barı, iki büyük toplantı ve etkinlik salonu, yüzme havuzu ve fitness salonu bulunuyor.

 İş dünyasının otelinize olan ilgisi ne yönde? 
Oteliniz bu noktada hangi hizmetlerle öne çıkıyor?
Otelimiz şehir merkezinde yer alıyor. Metro dahil diğer toplu taşıma araçları otelimize 50 metre mesafede. Bu özelliğiyle gerek iş dünyasından gerekse turistik amaçla Romanya’ya gezmeye gelen ziyaretçiler için çok iyi bir konumda diyebilirim.

 Misafir profiliniz hakkında bilgi verir misiniz?
Ağırlıklı olarak iş dünyasına hizmet veriyoruz. Ayrıca bireysel ve grup olarak turistik amaçlı otelimize gelenler de gün geçtikçe artıyor. Konferans, panel ve eğitimlere katılmak üzere kent ve ülke dışından gelen konuklarımız da otelimizi tercih ediyor.

 2015 yılı Romanya turizmi açısından nasıl geçiyor?
Önceki yıllara göre sektör açısından olumlu bir yıl olduğunu söyleyebilirim. Ancak devam eden ekonomik kriz nedeniyle 2007 ve 2008 yıllarındaki seviyeleri yakalamaktan çok uzaktayız.
 Avrupa Birliği ülkelerinin krizden tam anlamıyla çıkamamış olması Romanya turizmini ve konaklama sektörünü ne yönde etkiliyor?
Ekonomik krizin hala aşılamaması her şeyden önce konaklama ücretlerinde büyük düşüşe yol açtı. Gelen turist sayesinin azlığı ve otel sayısının çokluğu nedeniyle üst seviyede bir rekabet söz konusu. Gerek Bükreş’te gerekse ülke genelinde otellerdeki yatak sayısı açısından bir arz fazlası olduğundan; çalışmayan, kapanan veya satılığa çıkarılan çok sayıda otel ve pansiyon bulunuyor.

 Ramada Bucharest Majestic Hotel olarak ileriye dönük hedef ve beklentilerinizi öğrenebilir miyiz?
Otelimiz içinden geçtiğimiz bu zor döneme rağmen hizmetlerini standartlara uygun bir biçimde sürdürüyor. Avrupa, ekonomik krizden tam
olarak çıkarsa Romanya turizm ve konaklama sektörünün eski günlerine geri döner. Beklentimiz Avrupa genelinde ve Romanya’da
ekonomik zorlukların bir an önce sona ermesi, ekonominin büyümesi ve iş dünyasının canlanması yönünde. Ancak bu şekilde ziyaretçi
trafiği artabilir ve otelimiz de bundan daha fazla pay alabilir.