İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu arasında gerçekleşen açık oturumu ATV, Kanal D, Star TV gibi ana ulusal kanallar yayınlamadı. Ortak yayını tematik kanallar, bölgesel kanallar, yerel kanallar ve haber kanalları yayınladı. FOX TV dün gece en çok izlenene kanala olmanın yanı sıra reklam gelirlerinde de zirve yaptı.

İstanbul için büyük buluşma nasıl geçti?

İsmail Küçükkaya:

 Her iki aday için hiç kimseyi üzmeyeyim idare edeyim modundan cıkamadı. Sorular her iki aday için basit - vasat  ve cevaplaması kolaydı. Dikkat ettiği zamanı her iki aday için de iyi ve eşit kullandırdı.

Başlarken önceliği Binali Yıldırım’a verdi. İstanbul ile ilgili sorulacak çok soru vardı. Ama o kolayı tercih etti. VIP olayını gündeme getirdi ama apron olayını es geçti. FETÖ, HDP oyları ile ilgili sorular adayların geçiştirilebileceği tarzda idi. Ayrıca ana ulusal kanallar yayını vermedi. İsmail Bey Fox’a büyük katkı sağladı. İsmail Bey, yayın boyunca kendinden emindi. Evet tarafsızdı. Ama vasat bir gazetecilik yaptı. Tabiri caizse "Ne şiş yansın ne kebap" felsefesiyle hareket etti.

Binali Yıldırım:

 Oturuma biraz gergin başladı. Bir süre sonra daha rahattı. Onca devlet tecrübesine rağmen karşı tarafta ya da kararsız seçmende etki yapacak bir üslup ya da vaatlerle ilgili mesaj veremedi.  Özellikle ilk başta seçim iptali ile ilgili de sorulan soruyu geçistirdi. Gençleri etkiledi mi? Bunu anketçiler ortaya çıkaracak.

2004’ten bu yana AKP'li Belediye Başkanı tarafından İBB’nin yaptığı hizmetlere çok fazla giremedi. İyi niyetli olduğunu her fırsatta gösterdi. Ekrem İmamoğlu'na can alıcı gol atacak bir soru sormadı. İstanbul’da ulaşım sorununun çözümüne yönelik önerileri dikkat çekti. Ekrem Bey’i çay içmeye davet etmesi centilmenlikti. Sonuç itibariyle AKP seçmeninin güvenini tazeledi.

MHP tabanı bu mesajları nasıl algıladı? Hdp seçmeni nasıl algıladı? Küskünler ve AKP’ye oy vermemiş kesimin oylarını alacak bir net söylem olamadı. Bu tartışma başlarken aday profilleri ve hizmet anlayışıyla ilgili her iki adayın en az 4-5 dakikalık birer tanıtım videosu yayınlanmış olsaydı izleyicilere daha net mesaj gider ve durum Binali Bey’in lehine olurdu.

Ekrem İmamoğlu:

 Oturuma heyecanlı başladı. Akıcı konuştu. Binali Bey’e soru sor denince hazırlıksız yakalandı. Seçimin iptali ile ilgili Binali Bey’in iddiasını avantaja çeviremedi. Binali Bey’e  kendisine avantaj sağlayacak iyi bir soru sormadı. Genelde savunmada kaldı. Moderatöre sık sık uyarı yapması dikkat çekti. Çevreyle ilgili duyarlı olduğunu vurguladı. İstanbul’daki kentsel dönüşümün çözümüne katkı sağlama isteğini belirten açıklamaları ile çocuklar, gençler ve kadınlara yönelik mesajları dikkat çekti. Binali Bey ve ailesiyle fotoğraf çektirme isteği centilmenlikti.

 Gençlere dönük mesajlarından ziyade her yaşa mesaj vermeye çalıştı. O da kendine oy verecek grup dışındakilere ve Cumhur İttifakı seçmenine etki edecek bir avantaj yakalayamadı.

 Sonuç böyle olunca dün akşamki büyük buluşma sadece Fox TV’nin işine yaradı.

Moderatör işin başında durumu berabere bitirmeye kendini hazırlamıştı. İki aday da orta sahada top çevirdi. Gollük ya da penaltılık bir pozisyon olamadı.

23 Haziran seçimiyle ilgili son haftayı bakalım her iki aday nasıl değerlendirecek?

Kararı 23 Haziran’da İstanbul seçmeni verecek. İstanbul için milletimiz için hayırlara vesile olur inşallah…