Amerika Türklere vize vermeyi belirsiz bir süreyle erteledi. Bunun üzerine Türkiye "mütekabiliyet esasına göre" Amerikalılara   vize vermeyi erteledi.
Aslında Türkiye "Devlet Olmanın" gereğini yaptı. 
Türkiye, Nato'nun en önemli askeri Müttefiki. Nato denildiği zaman akla Amerika geliyor. Zira, Nato'da egemen güç Amerika dır.
Kendi müttefikine Amerika neden vize uyguluyor ?
Amerika Türkiye gibi bir müttefike, bırakınız vize uygulamayı vizeyi kökten kaldırmalıydı. Zira, her platformda Türkiye ABD ile birlikte hareket etmistir. Türkiye taviz verdikçe, Amerikalılar Türkleri küçümsediler. Türkiye'yi ileri karakolu olarak görmeye başladılar.
Türkiye'deki askeri darbelerin arkasında Amerika vardı. İstemediği politika icra eden Hükumetleri, askeri muhtıralar ile yola getirmeye çalıştılar. Tatmin olmaz ise  darbe yaptırdılar. Türk askeri, sürekli kullanıldığını anlamakta gecikmedi.  Zira, darbeler ekonomik ve siyasal hayata  zarar veriyordu. Askerler bu kapıyı kapattı. 
Askeri kapının kapanması üzerine Amerika, Sivil Toplum Kuruluşu olan Feto tarikatını kullandı. Fetocuların   darbe girişimi başarılı olmadı. Türk halkı nezdinde, Amerika'nın oyuncağı olan Feto mensupları  çok büyük nefret kazandı. 
Amerika, basit Kürt çetelerini Türkiye'ye tercih etti. PYD ve PKK'ya silah veriyor. Aynı silahları Türkiye'ye satmaktan imtina ediyor. Amerikan silahları ile PKK teröristleri, vatan görevinden başka düşüncesi olmayan gencecik masum çocukları şehit ediyor. Geniş halk kitleleri bu sonucu kabul edemiyor. Amerika ve Amerikalı'dan nefret ediyor.
Siyasal toplumlar arasına nefret girdiği zaman, siyasi otoriteler bu nefreti göz ardı edemez. Nitekim Hükumet, uluslar arası siyasette Amerika'yı devre dışı bıraktı. Amerika böyle bir sonuç beklemiyordu. Ne yapacağını bilemiyor vize uygulamasını kullanarak sonuç alacağını sanıyor.
Realitede ise Türkiyeyi kaybediyor.