Gıda Mühendisliği 6. Öğrenci Kongresi’ni 11-12 Nisan tarihleri arasında gerçekleştireceklerini kaydeden Prof. Dr. Uçan, “Etkinliğe 500 öğrencinin katılmasını bekliyoruz. Gıda alanındaki en son teknolojileri bu önemli platformda konuşacağız. Hem öğrencilerimizin hem de bu alandaki firmalarımızın birlikte olma şansını elde edecekleri faydalı bir konferans olmasını ümit ediyorum” dedi.

Eğitime katkı sağlıyoruz Bugüne kadar gerçekleştirdikleri proje yarışmalarıyla diğer mühendislik fakültelerinden  bir adım önde olmayı başardıklarını söyleyen Prof. Dr. Uçan, mayıs ve haziran aylarında yapılacak yarışmalar hakkında da açıklamalarda bulundu. 

Bu yıl  dördüncüsünü gerçekleştirecekleri Enformasyon Teknolojileri Proje Yarışması hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Uçan, şöyle konuştu: 

“Üniversitemiz Türkiye’de eğitime  büyük katkılar sağlıyor.Özellikle teknik mesleki eğitime büyük önem veriyoruz. Hemen her alanda gençlerimizi destekleyen ve başarılarını ödüllendiren bir vizyon ile geleneksel liseler arası robot yarışması düzenleniyoruz. ‘Enformasyon Teknolojileri  Proje Yarışması’ haberleşme sistemleri, elektronik, görüntüişleme, bilgi teorisi, elektrik sistemleri, güç elektroniği, kontrol teorisi, gömülü sistemler, robotik, endüstri, endüstriyel optimizasyon, sistem  dizaynı, çok disiplinli mühendislik, bilgisayar mühendisliği, optik mühendislik, enerji uygulamaları ve ilgili konuları kapsıyor. IV. Enformasyon Teknolojileri Proje Yarışması’nın amacı Türkiye  genelinde katılımcıları teknoloji öğrenimi ve üretimi konusunda teşvik etmek, onların yaratıcılığını tetikleyerek yetenekli gençleri ödüllendirerek bu alandaki potansiyeli katma değer üreten  bir noktaya taşımak ve üniversite olarak gerekli desteği vermek. 

Yarışma bu yıl 21-22 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek.” 1-3 Haziran tarihleri arasında  yapılması planlanan Robot Proje Yarışması’nın da yine aynı amaç doğrultusunda organize edildiğini ifade eden Uçan, “Yarışma sayesinde öğrencilerimizin meslek liselerinde öğrendikleri robot teknolojilerinin pratikte uygulanması sağlanıyor. İlginç ve yenilikçi fikirler ortaya çıkıyor. Başarılı olan projeleri patent başvurusu yapmaları için yönlendiriyoruz. Faydalı model patent başvurusu bu anlamda  önemli. Her yıl 4-5 proje faydalı model patent başvurusu yapıyor. Yaptığımız yarışmalar ve etkinliklerle öğrencilerimizin gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyoruz ” şeklinde konuştu