Zeytindostu Derneği, Özel Muğla Teknoloji ve Kültür Koleji (TEK) işbirliği ile öğrenciler modern bilimin ışığında zeytinyağı eğitimi aldılar. Zeytinyağı üretimimizin yaklaşık yüzde 15’inin elde edildiği Muğla’da gelecek nesillere sağlıklı beslenme, doğru zeytinyağı üretimi konusunda bilgiler aktarıldı.
Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Eczacı Atilla Totoş, Tadım Panelisti Nurdan Nimet Kaykı, , Muğla İl Temsilcisi Feridun Kaykı’nın;  Rehber Öğretmen Murat Demirci ve Ortaokul Müdür Yardımcısı Şevkiye Korkut’un katılımıyla verdiği eğitimde zeytinyağının sağlık kaynağı olduğu vurgulandı. 

YAŞAMINIZIN BİR GÜNÜNÜ TADIM EĞİTİMİNE AYIRIN

Natürel Sızma Zeytinyağının şifa kaynağı olduğunu belirten Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Totoş, “Bundan sonraki tüm yaşamınız için bir gününüzü derneğimizin zeytinyağı eğitimine ayırmalısınız. Polifenolce zengin zeytinyağı otuz kadar metabolitik hastalığı engelleme yeteneğindedir. Bu yüzden zeytinyağı nimetinin bol olduğu ülkemizde vatandaşlarımızın sızma zeytinyağına hak ettiği ilgiyi göstermelerini diliyorum. Ülkemizde her yıl tüketim miktarının artış kaydetmesinin sebebi zeytinyağının iyileştirici ve hastalıklardan koruyucu özelliğidir” dedi.

KALİTELİ ZEYTİNYAĞINDA DOĞADAN KOKULAR BULUNUR
Duyusal açıdan zeytinyağının özelliklerini anlatan Tadım Panelisti Nurdan Nimet Kaykı ise, “Doğru zeytinyağı ile tanıştığınızda tabiatın içine gizlenmiş nadide kokular ve lezzetler ile karşılaşacaksınız. Bu lezzet ve rayihalar ile sofranızı şölen ve ziyafet sofrasına çevireceksiniz.”diye konuştu.
Öte yandan eğitim sırasında öğrencilere eşlik eden sınıf öğretmenleri verilen bilgileri yararlı olarak değerlendirirken zeytinyağı konusunda kendi bilgilerinin de eksik olduğunu dile getirdiler.